Cu o saptamana in urma, am vandut fiicei mele casa in care locuiesc. Am procedat asa datorita ginerelui, care tot timpul ii reprosa ca a luat-o fara nimic.
Contractul nu prevede nicio clauza, iar suma trecuta este fictiva.
Ceea ce nu imi da pace, insa, si sper sa ma lamuriti este urmatorul lucru: dupa ce am semnat actele, notarul mi-a cerut sa dau o declaratie pe proprie raspundere cf. careia vanzarea casei reprezinta vointa mea, ca nu am fost influentat in niciun fel de nimeni si ca sunt in deplinatatea facultatilor mentale(eu avand 60 de ani), motivand ca aceasta este politica biroului notarial in cazul contractelor de vanzare incheiate intre parinti si copii. Asa o fi sau am fost pacalit?
Va multumesc.
Nu e o pacaleala, chiar daca s-ar fi incercat pacaleala dvs, util ar fi fost sa intrebati inainte de a semna.
E un mijloc de precautie pe care si l-a luat notarul, sa zicem. Persoanele mai in varsta ar trebui asistate la vanzare cf legii 17/2000 ( art 30).
Probleme cu acest contract pot fi daca cei doi divorteaza si vor ajunge la partaj pt ca tocmai l-ati cadorisit pe ginere cu jumatate din casa dvs