avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atac contract de vanzare cumparare cu drept de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atac contract de vanzare cumparare cu drept de uzufruct viager

Buna ziua,

Vreau sa fac un contract de vanzare -cumparare cu o batraba de 84 de ani(am scos un certif care atesta ca este in deplinatatea facultatilor mintate),care desii are o fiica nu vrea sa ii lase acesteia absolut nimic dupa moarte...sunt in scandal de ani buni(fata si ginerele batranei au molestat-o fizic ca sa le faca acte pe apartament,iat acum mai nou cand au aflat ca batrana vrea sa vanda umbla sa ii o scoata nebuna).Eu nu ii voi da in schimbul apartamentului nici un ban(pretul trecut va fi fictiv)-insa voi avea grija de batrana (asa cum am avut si pana acum-stam in acelasi bloc si am ajutat-o la cumparaturi,la diverse reparatii prin casa,am fost cu ea la spital fara sa ii cer nimik in schimb......dansa isi doreste sa imi lase casa pentru ca am fost om cu ea,pe cand familia ei nu).
Poate demonstra fiica ei ca nu i-am platit pretul trecut in act,chiar daca batrana va spune la notar ca l-a primit integral cash?Mentionez ca nu dispun de liciditati pentru a-i transfera intr-un cont al dansei ca apoi sa ii retragem.
Va multumesc anticipat!

Cu respect.
Emil
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:01, 26 Februarie 2010
buna ziua!
cel mai indicat este sa incheiati cu batrana in acest caz un contract de intretinere.
achiesez celor recomandate de colega ioana .
contractul de intretinere este cel mai recomandat contract in astfel de situatii .
daca aveti certificat medico legal pt doamna respectiva , prezentati-l la notariat in ziua perfectarii actului . de asemenea v-as recomanda sa aveti si doi martori , eventual doi vecini de-ai doamnei sau sa fie asistata de un reprezentatn de la primarie .
de asemenea contr de intretinere sa-l intabulati in CF.
si sa pastrati toate inscrisurile ce ar putea proba la un moment dat , executarea obligatiei de intretinere de catre dvs. ( facturi, chitante, etc ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)
Acte pe casa pana bogdan pana bogdan Eu locuiesc intr o casa impreuna cu nevasta copii si o batrana bolnava , in varsta de 85 de ani ! In urma cu 10 ani bunica mea a cazut pe gheata si si a ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere Lucianalucia Lucianalucia Un batranel mi a facut act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere,desi in urma unui CT diagnosticul a fost de Alzaimer.Dumnealui nu are alte rude in ... (vezi toată discuția)