avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale IMPORT- EXPORT
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

IMPORT- EXPORT

Buna ziua,

Un srl cu asociat unic, vrea sa faca import cu produsele pe care pana acum le cumpara din tara. Cum ar trebui sa procedez? Decizie asociat unic prin care ce sa mentiionez? Ca vreau sa ramana acelasi ocbiect principal de activitate, inclusiv cele secundare raman neschimbate, doar ca la cel principal, vreau sa trec in paranteza mentiunea "import -export". Anexa la decizie si actul constitutiv actualizat , desi am vazut ca nu mai e nevoie. Ultimele 3 dati, chiar si la cesiune de parti sociale, in care unul iesea din societate, mi-au dat actul consitutiv inapoi spuand ca nu e obligatoriu sa-l depun si ma costa mai putin.
Opinia voasta care este? E suficienta mentiunea import-export? Cum sa formulez?
Cu multumiri, Daiana!
Cel mai recent răspuns: ContSters51068 , utilizator 11:27, 26 Noiembrie 2008
Noul CAEN nu mai diferentiaza activitatea de import-export, asadar nu trebuie sa operati o modificare in actele constitutive in cazul in care aveti ca obiect de activitate comercializarea acelor produse. Contactati furnizorul extern si incepeti activitatea.
Deci import- exportul e inclus ? Adica nu-mi mai trebuie nici o modificare a obiectului de actvitate, sa inteleg.
As mai fi dorit inca o a doua opinie, sper ca ma intelegeti... :)
Poate mai binevoieste cineva sa-mi raspunda. Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista in CODUL CAEN operatiuni de import - export mentionata distincta, si pe buna dreptate.

Import - export inseamna comercializare internationala de produse cu beneficiari sau furnizori din strainatate.

Fiecare cod de comert din CAEN include si importul exportul cu acele produse.
De exemplu: 4619 Intermedieri in comertul cu produse diverse
Acest cod include si intermedierile internationale. Nu trebuie nici o mentiune speciala.

Codurile pe care lucrezi la intern sunt perfect valabile si la export. Sunt aceleasi.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caen sex shop? utc utc Buna ziua! In ce cod CAEN se incadreaza un sex shop? Multumsec! (vezi toată discuția)
Caen import produse anglia ina09 ina09 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti ce coduri caen imi trebuie pentru a putea importa produse cosmetice. Multumesc (vezi toată discuția)
Ajutor pentru alegerea codului caen szilardkesz szilardkesz Buna ziua, Intentionez sa desfasor inca o activitate decat cea principala si nu stiu care cod caen cuprinde aceasta activitate. Intentionez sa cumpar din ... (vezi toată discuția)