avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ocupare abuziva a uscatorului!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ocupare abuziva a uscatorului!

Buna ziua,tatal meu locuieste intr-un bloc cu 3 apartamente pe nivel.Pe fiecare nivel exista o camera- uscator care se afla intre el si alt vecin.Acest uscator a fost ocupat abuziv de catre vecinul sau, blocand usa si facandu-si intrare direct din imobil fololsind uscatorul ca si camera proprie de locuit.
Intrebare: Ce poate face tatal meu,legal,ca sa-l oblige pe vecin sa refaca camera-uscator asa cum era initial si sa se poata folosi toti de acesta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:26, 28 Martie 2012
Pentru inceput, sa faca o sesizare la Asociatia de proprietari, pentru ca legea 230/2007 a asociatiilor de proprietari, la art. 39 spune:
Art. 39. - Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune.
Vecinul tatalui dv. nu putea face acest lucru de unul singur, caz in care a incalcat toate principiile de folosinta a proprietatii comune, cu atat mai mult cu cat a efectuat si modificari pentru care trebuia autorizatie de constructie.

Deci interesati-va la conducerea asociatiei in ce mod si cu voia cui a facut acest lucru.
Daca conducerea asociatiei si-a dat acceptul fara ca proprietarii direct afectati si in plus majoritatea proprietarilor sa-si fi dat acordul, atunci tatal dv. poate actiona in judecata asociatia de proprietari in baza articolului mai sus mentionat de @procmarci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare cote-parti din proprietatea comuna mara78 mara78 Ce acte ar trebui sa inchei cu vecinii ca sa am proprietate exclusiva asupra podului?Se poate asa ceva? Mersi. (vezi toată discuția)
Modificare in spatiul comun ivulpasin46 ivulpasin46 Am un apartament cu doua camere in Sinaia la et. 4(ultimul) intr-un bloc de locuinte, ce are un pod inalt si acoperisul de tigla. In anul 1992 s-a realizat un ... (vezi toată discuția)
Uscatoarele de bloc nadia simona nadia simona eu am luat acum 4 ani uscatorul de la parterul blocului in care locuiesc si mi am extins garsoniera.Mentionez ca am hartie semnata de toti proprietarii+copii ... (vezi toată discuția)