avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare coproprietate
Discuție deschisă în Executare silită

executare coproprietate

Buna ziua!suntem o asociatie de prorietari al unui bloc de nefamilisti.Avem o garsoniera cu trei coproprietari,doi cu hotarare judecatoreasca de plata catre asociatie,al treilea fara datorii.Pentru executare(..de fapt cred ca nici nu ar mai fi nevoie),ar fi ideal ca al treilea sa vanda partea sau sa cumpere celelalte doua.In caz ca nu vrea,acesta poate fi somat,obligat legal pentru una din cele doua variante?multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters243308 , utilizator 11:40, 28 Martie 2012
[editat citat]
Al treilea proprietar(cel care nu are datorii) are un drept de preemtiune, adica in momentul scoaterii la licitatie publica poate cumpara garsoniera.
In cazul in care nu vrea se va recurge la metoda partajului de catre instanta pt a se vedea care este partea lui din vanzarea imobilui scos la licitatie.
Ideea care este, daca are bani proprietarul fara datorii, sa cumpere partea celorlati doi ca ei sa acopere restantele.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2012
gi-jane2, moderator
multumesc,aproape sigur cel fara datorii nu ar avea bani sa cumpere celelalte doua parti.Dupa partajare,nu se pot vinde doua parti ci ca intreg...asa ca acesta(al treilea)trebuie fortat sa -si vanda partea si sa paraseasca imobilul. E posibil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune. rog lamuriri A987 A987 Buna ziua. Nu stapanesc termenii juridici si de asta va rog sa ma lamuriti \"babeste\". Parintii au decedat, succesiunea este facuta. Dar unul dintre ... (vezi toată discuția)
Antecontract NagyCsZs NagyCsZs Traiesc in strainatate, dar m-am nascut in Romania. Cu surorile mele am mostenit un imobil nediviziat, si avem cote ideale separate pe care am vrut sa vandem ... (vezi toată discuția)
Vanzare vs. indivizune? teominator teominator Am mostenit de la mama un cabinet medical pe care acum as vrea sa-l vand. Din cate stiu nu s-a facut iesirea din indiviziune (cabinetul este intr-un ... (vezi toată discuția)