Firma la care lucrez are cu mine 2 contracte de munca, unul in romania si unul in sua. eu am poprire pe cont din cauza unui credit, si as dori sa stiu daca atunci cand imi este virat salariul din strainatate mi se opreste 30% cum este normal sau pentru ca nu este salariu din romania mi-l opreste pe tot ?
Aveti idee?
daca este poprit CONTUL BANCAR atunci se poate opri toata suma respectiva deoarece in contul bancar suma isi piedere calitatea de venit din salariu.
daca este poprit TERTUL ANGAJATOR, atunci se retine 1/3 cf legii romane care guverneaza executarea silita, chiar daca salariul este primit din alta tara.
Am fost si am intrebat la banca, a zis sa duc contractul pe baza caruia voi primi venituri din strainatate si sa imi deschida ei personal acel cont in valuta de unde sa retina cei 1/3 din salariu.
Inca nu e un ok, trebuie sa trimit contractul la departamentul popriri pentru confirmare,
Postez de acum ce am aflat deoarece s-ar putea sa nu mai continui pe calea asta, si sa primesc CEC de la angajator, iar banii sa nu mai ajunga la mine in cont.
Daca mai am vreo informatie noua, o sa updatez subiectul.
Variante la prima intrebare : orice serviciu de transfer de bani, gen western union, moneygram, moneytrans, din astia. nu fac reclama, dar cel putin unul din cei enumerati accepta plata prin banca, de pe firma
Cineva are un proces civil in tara in care va deveni debitor in baza unui litigiu cu un teren, el munceste intr-o tara a UE cu un contract de angajare. I se poate popri din salariu in alt stat al UE in baza unei hotarari de executare?