Am mers sa platesc imp. pe cladire la sectorul 1(nu am mai fost, pana acum s-a dus sotul) in calculator dupa CNP nu eram de gasit. M-a gasit dupa nume, si mi-a spus ca nu este platit din 2007 . Am platit o treime din suma, neavand toata suma la mine. Am gasit ceva pe net referitor la termenul de 5 ani , ceva de prescriptia impozitelor. Cat este adevarat? Puteam sa nu platesc ? Sau cum?
Alicatia de impozite si taxe de la sect 1 (si eu detin in coproprietate un imobil - mostenit- in sect 1) creaza rol fiscal fiecarui contribuabil cu cota lui de detinere asupra bunurilor si ii stabileste separat obligatiile de plata. Prin urmare, daca imobilul pe care-l detineti impreuna cu sotul este in coproprietate, atunci cand s-a dus sotul sa plateasca probabil ca a platit numai pt dumnealui daca nu a solicitat sa platesca si pentru dvs.
Pe de alta parte - este adevarat termenul de prescriptie este de 5 ani- daca s-a emis somatie si titlu executoriu in timpul de cand nu s-a achitat pana in prezent , termenul de prescriptie curge de la data emiterii somatiei. Oricum obligatiile care aveau termen scadent in 2007 se prescriu la data de 01 ianuarie 2013
In consecinta e bine ca ati platit, dar e bine sa va duceti la inspectorii de la directia de impozite si taxe sa va completeze si cnp-ul si sa va spuna care este situatia rolului dvs.