avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... plata impozite locale
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

plata impozite locale

Am mers sa platesc imp. pe cladire la sectorul 1(nu am mai fost, pana acum s-a dus sotul) in calculator dupa CNP nu eram de gasit. M-a gasit dupa nume, si mi-a spus ca nu este platit din 2007 . Am platit o treime din suma, neavand toata suma la mine. Am gasit ceva pe net referitor la termenul de 5 ani , ceva de prescriptia impozitelor. Cat este adevarat? Puteam sa nu platesc ? Sau cum?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 16:41, 28 Martie 2012
Alicatia de impozite si taxe de la sect 1 (si eu detin in coproprietate un imobil - mostenit- in sect 1) creaza rol fiscal fiecarui contribuabil cu cota lui de detinere asupra bunurilor si ii stabileste separat obligatiile de plata. Prin urmare, daca imobilul pe care-l detineti impreuna cu sotul este in coproprietate, atunci cand s-a dus sotul sa plateasca probabil ca a platit numai pt dumnealui daca nu a solicitat sa platesca si pentru dvs.
Pe de alta parte - este adevarat termenul de prescriptie este de 5 ani- daca s-a emis somatie si titlu executoriu in timpul de cand nu s-a achitat pana in prezent , termenul de prescriptie curge de la data emiterii somatiei. Oricum obligatiile care aveau termen scadent in 2007 se prescriu la data de 01 ianuarie 2013

In consecinta e bine ca ati platit, dar e bine sa va duceti la inspectorii de la directia de impozite si taxe sa va completeze si cnp-ul si sa va spuna care este situatia rolului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se plătește impozitul pentru imobilele aflate în partaj? adryst28 adryst28 Bună ziua! După divorț mie îmi vine sa plătesc impozitul pe teren (aprox.500ron) și fostei soții impozitul pt o garsonieră (aprox.100ron). Atât ... (vezi toată discuția)
Prescriptia extinctiva ..cum pot contesta un impozit pentru o ... cotos gratiela cotos gratiela prescriptia extinctiva ..cum pot contesta un impozit pentru o masina si invoca prescriptia exctinctiva ? (vezi toată discuția)
Prescriere amenda circulatie eugenia36 eugenia36 Sotul meu a avut o masina pina in 2008 pe care a vandut-o fara sa isi faca radierea de pe numele lui.In perioada 2004-2008 a primit amenzi de circulatie pe ... (vezi toată discuția)