Am primit citatie de la Judecatorie pt actiunea de majorare pensie deschisa de mine. Trebuie sa mentionez daca vreau majorare in suma fixa sau cota procentuala. Eu am deja 33% pentru doi copii, fapt care reiese clar din documentele depuse. Pe de alta parte, fostul meu sot este navigator si nu declara decat venitul in lei, iar pe cel in euro zice ca-l inventez eu, desi am depus la dosar copie dupa contract cu venitul in valuta. Urmeaza sa se convinga instanta de adevarul spuselor mele dupa ce primeste raspunsurile la adresele sugerate de mine.
Intrebarea mea este daca e mai bine sa cer o suma fixa? Pentru ca am impresia ca mi se sugereaza asta.
Va multumesc!
si daca ceri suma fixa,parerea mea este ca vei avea aceleasi probleme.in sensul ca dupa ce vei obtine acea hotarare,fostul sot va depune o alta actiune prin care va incerca sa demonstreze ca el nu are si alte venituri si sa se stabileasca pensia la sal lui sau la min pe economie.deci tot tu va trebui sa demonstrezi ca are si alte venituri si sa aduci in instanta
probe.
Depinde ce considerati dumneavoastra ca ii avantajeaza mai mult pe copii. Daca sunt luni in care fostul sot realzieaza venituri mult mai mari decat cele curente, atunci favorabil este procentul.
Depinde foarte mult de situatia particulara a dumnealui. Daca din contra, vor fi luni in care realizeaza venituri mai mici decat media, atunci mergeti pe suma fixa.
In general, exista sistemul de bonificare al angajatului, care nu este stipulat ca suma in contract, ci se evalueaza in functii de performante. O astfel de bonificatie poate depasi cu usurinta si 2 salarii curente, in functie de prestatia anjajatului ... Luati in considerare si acest aspect, daca este cazul.
insist in a-mi sustine o parere si va rog sa tineti cont de ea.chiar si reusita unei sume fixe nu va rezolva problema.fostul sot isi poate aranja in asa fel sitatia incat sa nu detina nimic pe numele sau.veti merge la executor cu acea suma fixa,se vor face niste calcule si veti constata ca nu aveti ce executa.asa ca ,mergeti si faceti plangeri in permanenta la parchet ptr neplata pensiei de intretinere,chiar daca acesta plateste luna de luna dar nu suma care ar trebui.in acest fel puteti demonstra ca are venituri si cu rea credinta nu plateste.si poate ca in atatia ani va avea si o condamnare mai serioasa.si nu cred ca i-ar conveni asa ceva.nu lasati lururile nerezolvata si luptati pe toate caile ptr drepturile copiilor dvs.succes!se poate!
Astept cu mare interes si curiozitate sa vad daca judecatorul de la actiunea de majorare a respectat ce am cerut eu cu exactitate. Pentru ca sunt sigura ca a avut sute de cazuri de navigatori carora nu le pasa de copiii lor. Si ar putea sa faca dreptate daca ar vrea! Cat despre plangerile penale, prima are deja un an si cinci luni si nu se intampla nimic. A doua, pe care am facut-o in localitatea unde locuiesc acum a implinit deja 3 luni si am aflat cu stupoare acum o saptamana ca politistul nu a trimis inca adresele pe la ANR si unde i-am mai cerut eu sa trimita. Cica a crezut ca o sa plateasca si abia acum s-a revoltat. Am mai auzit din astea si am inceput sa ma plictisesc. Sper sa fie mame care sa aiba ceva mai mult noroc decat mine!