avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort-culpa exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort-culpa exclusiva

Ce sanse am sa dovedesc culpa exclusiva prin fotografii,propria-i marturisire de pe facebook cum ca e intr-o relatie cu "stimabila" (in conditiile in care noi nu eram nici macar in divort,iar copilul nostru abia nascut..),a parasit domiciliul conjugal cand eram gravida,la pat cu risc de a pierde sarcina-dovedit prin documente medicale,nu numai ca nu a contribuit financiar la ceea ce inseamna sarcina,nastere si copil,ba chiar mi-a taiat gazele ca sa ma determine sa plec din casa-dovedit prin factura+chitanta semnate de el..?
Apoi,ce sanse am sa pastrez numele dobandit prin casatorie,impotriva dorintei lui,avand in vedere ca am o profesie liberala iar numele fiind reclama care-mi aduce castiguri..?
Apoi,desi are un salariu de aproape 7000 ,vrea sa contribuie cu minimul posibil,adica 12,5%...Daca eu cer maximul,judecatoarea stabileste cuantumul cat considera aceasta?sau cat doresc eu sau el?il va pune sa plateasca retroactiv avand in vedere ca nu a dat nici 2bani nici la propriu nici la figurat niciodata(copilul are 6luni)?
Stiu ca o sa primesc niste raspunsuri si va multumesc anticipat.

P.S.:ma intereseaza sa dovedesc culpa exclusiva,doar din principiu,ptca nu ma simt vinovata cu nimic...nu urmaresc despagubiri .
Cel mai recent răspuns: daisy_giullia , utilizator 20:44, 28 Martie 2012
pensia de intretinere e de 1/4 din venituri, nu prea inteleg de ce ati zis 12.5%.

Off fopic - cu cat divortul e fara scandal, cu atat e mai sanatos ulterior (ref la dovedirea cuplei exclusive).
lucianrosca

12,5% reprezinta cuantumul cu care este el de acord sa participe,lucru pe care l-a comunica deja judecatoarei.Si eu stiam de 1/4din venituri,dar se pare ca noul cod civil permite si mai putin.Intrebarea mea este daca chiar se tine cont de dorinta lui??e normal ca el sa nu doreasca sa participe in niciun fel,eventual sa-i platim noi lui vreo pensie de intretinere..(glumesc,desigur)
Si va fi pus sa plateasca retroactiv?
Apoi,nu stiu ce intelegeti prin divort cu scandal.Eu nu pot sa accept ideea de culpa comuna cand stiu ca mi-am vazut de treaba mea,de casa mea si barbatul meu,nu m-a prins nimeni cu vreunul in pat ca sa fiu de acord ca am pus umarul la distrugerea casatoriei,in conditiile in care asteptam si un copil care, intr-o zi ,va trebui sa stie adevarul...iar adevarul e unul singur si anume,asta!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pensia poate fi de PANA la 1/4 din venit si se va stabili avand in vedere necesitatile copilului si nevoile mamei.

La un salariu net de 7000 lei se va stabili probabil o pensie de 1000 lei

Pensia se plateste de la data depunerii cererii, nu retroactiv. Autoritatatea parinteasca se va exercita cel mai probabil in comun de ambii parinti

Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

Cererea de divort a fost depusa inainte de a se naste copilul.Nu a participat nici macar cu o jucarie de craciun,cu absolut nimic!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si incredintare minor atomica_8700 atomica_8700 buna ziua.sunt casatorita de 2 ani,am un copil de 4 luni iar sotul a plecat de acasa.as vrea sa stiu ce acte trebuie pt inaintarea divortului si cum sa obtin ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Claudeprofa Claudeprofa Avem o situatie: parintii sunt despartiti, nu divortati. Copilul minor sta la mama. Tatal nu participa cu bani la cresterea copilului. Daca se va incepe o ... (vezi toată discuția)
Cum divortez de sotul care este strain, in conditiile in care sunt insarcinata? mara82 mara82 Sunt casatorita cu un cetatean strain, de religie musulmana, si recent am aflat ca sunt insarcinata. Pe fondul unor neintelegeri in familie existente anterior, ... (vezi toată discuția)