avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum divortez de sotul care este strain, in conditiile ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum divortez de sotul care este strain, in conditiile in care sunt insarcinata?

Sunt casatorita cu un cetatean strain, de religie musulmana, si recent am aflat ca sunt insarcinata. Pe fondul unor neintelegeri in familie existente anterior, sotul a hotarat ca nu isi doreste acest copil si are de gand sa se intoarca in tara sa natala. I-am propus sa divortam dar refuza, sustinand ca trebuie sa il insotesc sau sa trec la religia lui daca vreau sa pastrez copilul. Doresc sa divortez inainte de nastere tocmai pentru a-i putea oferi copilului o viata mai buna si mai linistita. Cum sa procedez cu ? Va rog ajutati-ma!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:14, 21 Octombrie 2013
Introduceti actiunea de divort la instanta in circumscriptia caruia aveti ultimul domiciliu comun.
Avand in vedere ca ne vom judeca in instanta si termenele dureaza de obicei foarte mult (fiind foarte probabil sa nasc pana la finalizarea procesului), vreau sa stiu daca dupa incheierea divortului pot pleca cu minorul din tara fara consimtamantul tatalui? Pot obtine incredintarea minorului, avand in vedere ca sunt singura care poate dovedi existenta unui venit stabil in ultimii ani?
Asta ramane de vazut!

Depinde de probele ce vor fi administrate de ambele parti. Depinde de priceperea avocatului sa conduca un astfel de proces pentru a obtine o incredintare exclusiva.

Regula in codul civil este exercitarea autoritatatii parintesti in comun. Dar, intotdeauna de la aceasta regula mai sunt si exceptii.

Contactati un avocat, cu care ca discutati in detaliu problema dvs. ; intotdeauna exista solutii, dar depind foarte mult de detalii.
Multumesc mult pentru raspuns!
Copilul nascut sau conceput in timpul casatoriei (casatoria se considera desfacuta la data ramanerii definitive a sentintei de divort) are ca tata pe sotul mamei.

Parintii exercita in comun autoritatea parinteasca.

Ramane de vazut in cazul dvs care va fi situatia de fapt, daca tatal mai este in tara sau nu (daca nu mai e in tara ar fi greu de luat decizii comune pt binele copilului).

Sfatul meu este sa stati cat mai linistita si sa aduceti cu bine pe lume copilul. Este cel mai important la acest moment. Apoi lasati sa treaca cateva luni si sa va decideti ce veti face mai departe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile femeii crestine casatorita cu un musulman , copii rezultati din aceasta casatorie debora debora Buna ziua . Ma numesc Debora si as vrea sa imi dati cateva sfaturi daca se poate . Am un prieten turc de religie musulmana de 2 ani de zile ,eu fiind crestin ... (vezi toată discuția)
Diferente loc casatorie rarymimi rarymimi Buna seara. Sunt romanca si vreau sa ma casatoresc cu un tunisian. Intrebarea mea este: exista o diferenta casatoria incheiata in Tunisia si cea din Romania? ... (vezi toată discuția)
Cum sa-mi protejez viitorul copil? Andreea.H Andreea.H Buna ziua, Sunt casatorita de 2 ani cu un cetatean musulman si locuim in Romania. Eu nu m-am convertit la religia sotului pastrandu-mi religia ortodoxa, iar ... (vezi toată discuția)