Buna ziua! Am cumparat o casa si, din motive personale, am trecut-o pe numele mamei mele. In decursul acestui an vrem sa trecem casa pe numele fiului nostru care este minor. Mentionez faptul ca mai am o singura sora, care stie de acest aranjament, ca mama urmeaza sa treaca casa pe numele fiului meu. Intrebarea mea este urmatoarea: Ce este mai sigur sa facem? Donatie sau testament? Repet! Sora mea stie care este motivul pentru care am trecut la inceput casa pe numele mamei, stiind totodata si ca vom face pe parcus donatia sau testamentul. In speranta ca am fost cat mai explicita, va multumesc anticipat pentru raspuns!!
Dvs ca parinti sunteti reprezentantii legali ai minorului, insa acceptarea unei donatii , cumpararea pe numele minorului, vanzarea unui bun ce apartine minorului, partajul la care participa un minor, succesiunea la care un mostenitor este minor, sunt acte de dispozitie cu dubla incuviintare, adica a dvs ca reprezentanti ai minorului dar si a instantei de tutela, care este instanta civila de la domiciliu dvs care va autoriza printr o incheiere actul de dispozitie al minorului si va desemna cine sa l reprezinte. I'l poate reprezenta un singur parinte nu este nevoie de ambii.
Va mai deranjez cu o intrebare! Daca am luat casa pe numele mamei si acum vrem sa facem contract de vanzare-cumparare intre ea si fiul nostru minor, de ce mai avem nevoie de semnatura sorei mele ca este de acord ca mama sa vinda casa? Atat timp cat nu a fost dobandita de mama prin mostenire si abia anul trecut s-a cumparat imobilul?
Pentru ca ar fi prezumata ca donatie deghizata si supusa raportului si reductiunii liberalitatilor excesive, deoarece in act mama dvs este proprietara si nu dvs.
In caz de deces a mamei dvs la mostenire veniti dvs si sora dvs....asa ca daca nu semneaza sora dvs f.frumos la moartea mamei dvs poate spune ca este o donatie deghizata si ca are drept la casa conform legii...daca semneaza inseamna ca renunta la orice pretentie asupra casei ...contract de vanzare-cumparare pe numele baiatului si cu specificare a unui tutore legal pana la implinirea leaga a varstei de 18 ani ...
Dezmostenire
TB1
Am fost plecat din tara,si in perioada asta ma dezmostenit propriul meu copil,convinginduse pe mama mea sa transcrie apartamentul pe numele ei.Daca mai pot ... (vezi toată discuția)
Act de donatie
kerekeshermina
Buna ziua, parintele meu (mama deoarece tatal meu a decedat de multi ani)a facut un act de donatie pe numele meu cu acordul fratilor mei. Doresc sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)