avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... taxa serviciu repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

taxa serviciu repartitoare

Va rog lamuriti-ma ce este cu aceasta taxa si daca este posibil dpdv legal sa varieze de la o luna la alta.
Mentionez ca locuiesc la bloc, sunt debransata de la sistemul centralizat de incalzire si de trei luni ne-a fost introdusa aceasta taxa in intretinere. Initial a fost de 1,2 lei si apoi s-a majorat la 6.5 lei.
E legala si in ce masura se poate schimba de la o luna la alta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:55, 29 Martie 2012
Proprietarii care au optat pentru repartizarea costurilor cu incalzirea prin repartitoare de costuri au incheiat un contract de prestari de servicii cu o firma specializata, autorizata de ANRSC. In acel contract scrie negru pe alb cat costa acest serviciu de lecturare, reparizare a costurilor/repartitor.
Din cate stiu, daca firma schimba aceast tarif, trebuie sa modifice contractul prin act aditional, insa nu inteleg de ce dvs. daca sunteti deconectata de la sistemul centralizat de incalzire (deci nu aveti contract cu firma) trebuie sa achitati costuri la aceasta firma, in baza a ce? Ati intrebat la as. prop. acest lucru? Poate este o gainarie a administratorului?
Pentru persoanele deconectate aceasta taxa n-ar trebui perceputa deoarece ele nu au contract cu firma de calcul, dar sigur, aceasta este un lucru care variaza de la firma la firma.
La firma care ne face noua calculul, aceasta NU percepe comisionul de calcul pentru apartamentele deconectate sau cele care nu sunt contorizate, desi li se face calculul.

Taxa variaza de la luna la luna din cauza variatiei euro - leu. In contract comisionul este exprimat in euro.
Administratorul refuza sa explice, prefera isteriile. Cu chiu cu vai ne-a explicat ca platim costul hartiei si cele de tiparire, explicatie mai mult decat absurda.
In alta ordine de idei din Mai anul trecut nu a mai organizat nicio sedinta a asociatiei de properietari, exista un nr minim sau maxim de sedinte ce trebuie organizate?
In ce context ii putem cere noi proprietarii sa organizeze sedinta?

Multumesc
Nu administratorul organizeaza AG, ci comitetul executiv, respectiv presedintele asociatiei.
Daca nu aveti asa ceva sau oamenii din conducerea asociatiei nu sunt preocupati de exercitarea atributiilor lor, atunci oricare dintre proprietari poate strange semnaturi pe un tabel pentru convocarea unei AG.
Trebuie sa aveti semnaturile de la 20% dintre membrii asociatiei.
Convocati AG, daca nu realizati cvorumul de 50% + 1 dintre proprietari, reconvocati AG in termen de 10 zile si de data aceasta nu mai este necesar un cvorum, ci cu cata lume se prezinta luati hotararile la problemele pentru care v-ati adunat. Trebuie sa aveti majoritatea celor prezenti pentru ca hotararea sa fie legala.
Intocmiti PV si afisati la avizier cele hotarate.

AG ordinara trebuie sa se convoace o data pe an, dar se pot convoca si AG extraordinare cum ar fi cea despre care tocmai v-am scris, pe baza semnaturilor a 20% dintre proprietari.
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2012
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare locatari la repartitoare roby2019 roby2019 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o speta. Suntem 60 de locatari la un bloc de garsoniera si avem repartitoare si dorim sa renuntam la ele,Vream sa strangem ... (vezi toată discuția)
Demiterea presedintei de asociatie sesa10 sesa10 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul demiterii presedintei de asociatie si implicit a administratorei unui bloc. Din cauza marilor nemultumiri ... (vezi toată discuția)
Plata tevilor de caldura marinica71 marinica71 buna ziua!locuiesc la et.3 intr un bloc cu 10 et.in cele11 apartamente de pe tronsonul meu(pe verticala) doar 1 mai este racordat la termoficare restul avem ... (vezi toată discuția)