avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de colaborare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de colaborare

Buna ziua,
Va solicit daca se poate sfatul in urmatoarea situatie. In calitate de angajator pot incheia un contract de colaborare cu o persoana fizica pentru o suma de 2500Ron+16% (imposit retinut la sursa) daca acea persoana nu are contract de munca? Ideea este ca nu imi permit sa ii fac carte de munca si sa platesc tot ce e de platit la stat pentru salariul respectiv

Daca stiti cumva un alt tip de contract pe care l-as putea incheia gen contract de mandat sau eu stiu ... alta forma legala va rog sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:26, 31 August 2021
Bună ziua

Dacă am lucrat printr-un contract de colaborare și după un anumit timp acesta a încetat angatorul are obligația de a plăti salariu pentru munca prestata?
Mulțumesc pentru răspuns
In cuprinsul acelui contract , exista prevazute drepturi si obligatii .... in caz de nerespectare, va puteti adresa instantei de judecata.
Buna ziua,as dori sa stiu daca eu in calitate de pensionar,pensionat medical pot lucra cu contract de colaborare si nu contract individual de munca normal si daca imi afecteaza cumva statutul de pensionar sau pierderea pensiei?
Pensionat medical pe ce grad de invaliditate sunteti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii adinaadina adinaadina Buna ziua! Am si eu o rugaminte, puteti sa imi spuneti si mie daca se poate incheia contract prestari servicii cu o persoana fizica pentru a face curatenie ... (vezi toată discuția)
Conventia civila say say Buna ziua As dori sa aflu mai multe detalii despre conventiile civile de prestari servicii si contractele de prestari de servicii - munca, legislatie, cum ... (vezi toată discuția)
Conventii civile consela consela As dori sa stiu daca o firma incheie conventii civile cu persoane fizice in vederea prestarii de servicii(plantare puieti pomi) ce documente trebuiesc ... (vezi toată discuția)