avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contract prenuptial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contract prenuptial

buna ziua....
In curand vreau sa ma casatoresc.Sunt deja la a doua relatie si sunt convins ca dragostea ``poate fi mai lunga dar poate fi si mai scurta```...si din acest motiv vreau sa imi pun la adapost in caz de divort bunurile mele , facute de mine (cel mai valoros fiind un apartament)..in acest caz, este nevoie de un contract prenuptial sau conform noului cod civil , viitoarea sotie nu se poate atinge in caz de divort de bunurile dobandite inainte de casatorie?
O alta intrebare ar fi : in caz de divort, ``doamne fereste`` daca copilul sau copiii ar fi da-ti in grija mamei, eu sunt obligat de lege sa convietuiesc cu fosta sotie ,chiar daca apartamentul este al meu inainte de casatorie?
Va multumesc...
Cel mai recent răspuns: laurentiu-77 , utilizator 10:27, 30 Martie 2012
Bunurile dobandite inainte de casatorie sunt bunuri proprii. Puteti sa va casatoriti sub regimul legal al comunitatii de bunuri, pentru ca bunurile proprii dobandite inainte de casatorie sau dupa castorie si care provin din mostenire sau donatie facuta exclusiv in favoarea dvs de donator sunt proprii. Puteti insa incheia si o conventie matrimoniala sub regimul separatiei de bunuri in care in afara de bunurile dobandite inainte de casatorie v si cele dobandite in timpul casatoriei dar numai prin contributia dvs proprie devin tot bunuri proprii.
Eu va recomand sa consultati un avocat, pentru ca (1) desi se pot da multe sfaturi pe forum, n-am vazut inca pe nimeni sa redacteze aici contracte (2) cel care va consiliaza trebuie sa vad situatia tuturor bunurilor si foarte multe acte.

Sincer, din ce descrieti, eu nici nu vad utilitatea unui contract, pentru ca ceea ce aveti dinainte de a intra in casatorie, este bun propriu (sau comun cu altcineva decat viitoarea sotie).

La a doua intrebare raspunsul este NU.
va multumesc pentru raspunsurile d-voastra...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)
Olanda: drepturile asupra unui apartament dobândit prin donație de unul dintre soți, în caz de partaj. ce aș putea face ca să dovedesc autorităților olandeze că acel apartament este bun propriu? AndreB AndreB Buna ziua, In 2005 eram casatorita si tatal meu mi-a cumparat un apartament din economii proprii , dar la notar am specificat ca tatal meu este procurator de ... (vezi toată discuția)
Contract prenuptial? stoianflorian stoianflorian Buna ziua. In vara aceasta urmeaza sa ma casatoresc. Dupa cum evloueaza societatea in ziua de azi as vrea sa mi iau cateva masuri de precautie in ceea ce ... (vezi toată discuția)