avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Daca realizez venituri din chirii trebuie sa solicit ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Daca realizez venituri din chirii trebuie sa solicit suspendarea platii pensiei anticipate partiale?

Sunt la pensie partial anticipata. Doresc sa inchiriez un apartament cu 50 euro. Pentru acest venit sunt obligata sa imi suspend pensia partial anticipata?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:59, 29 Martie 2012
1. Pensia anticipata se suspenda numai daca obtineti venituri profesionale pentru care se retine contributia pentru pensie.

2. Venitul din inchiriere apartament nu este venit profesional.

3. Asadar se poate cumula pensia cu venitul din inchiriere apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de munca la pensie anticipata adriana2608 adriana2608 Sunt pensionata anticipat si doresc sa stiu daca pot lucra cu contract de conventie civila. (vezi toată discuția)
De la ce data am calitatea de pensionar pentru limita de varsta? ili47 ili47 Buna ziua ,am depus cerere pentru trecerea de la pensie anticipata partiala la cea de lim . de varsta . De la ce data am calitate de pensionar la lim.de ... (vezi toată discuția)
Efectele contractului de mandat asupra pensiei benescu benescu Buna Dimineata, Sunt pensionar, cu perioada de cotizare completa si sunt in proces de incheiere a unui \\"contract de mandat fara reprezentare\\". Conform ... (vezi toată discuția)