avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hypermarketurile obligati sa acorde spor de vechime ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hypermarketurile obligati sa acorde spor de vechime in cimpul muncii ???

Lucrez de 3 ani la un hypermarket.Interesant e ca m-au angajat in noembrie 2005 dar pe fisa de salar apare data angajarii 1.1.2006.Nu am primit niciodsata spor de vechime cu toate ca am peste 16 ani in cimpul muncii .In contractul colectiv de munca este prevazut si o zi de concediu in plus dupa 2 ani
Intrebarea mea este daca este vreo lege care sa oblige concernurile astea sa plateasca spor de vechime in munca sau sunt obligati numai pentru anii munciti la firma lor?
Alta intrebare e legal sa semnezi contract cu noembrie 2005 si sa apari pe fluturas angajata din 01.01.2006.,si cum ramine cu ziua de concediu in plus o voi primii numai in anul viitor sau ar trebui sa beneficiez de ea deja anul asta?
Cit de legal este sa semnezi un nou contract de munca si sa nu ti se dea nici un exemplar?
Multumesc pentru rabdare si astept raspunsuri. La revedere.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:26, 30 Noiembrie 2008
Poate fi afectat calculul la pensii ... din cate stiu acel program de calcularea a pensiei are prevazut coloana speciala pentru sporurile incluse in salarii .
Nu cunosc care este diferenta de calcul ... cel mai bine este sa va adresati unui expert care poate sa va faca o simulare pentru iesirea la pensie.
va multumesc mult
inca o intrebare si anume este obligatoriu ca sporul de vechime sa fie acordat de firma sau poate sa fie precizat clar in contract ca firma nu acorda sporul de vechime.
inca o dat multumesc pt. ajutorul DVS
In c.i.m. se pot trece una din cele doua posibilitati :
a) se acorda spor de vechime in cunatum de ...
sau
b) sporul de vechime este inclus la salariu.
mihai mare a scris:

In cazul in care sporul de vechime este inclus in salariul de baza adica la contractul meu de munca s-a facut act aditional in care s-a precizat ca sporul de vechime este 10 % din salariul de baza care este X. Intrebarea mea este, dupa aceasta modificare calculul pentru pensii de exemplu va fi afectat? Astept raspunsul vostru, va rog
Multumesc

Nu va fi afectat deloc! Dupa data de 01.04.2001, baza de calcul a pensiei este suma cuprinsa in declaratia nominala depusa lunar de angajator la Casa de Pensii. Acea suma, pentru care angajatorul plateste C.A.S., este formata din salariu plus toate sporurile pe care le primiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporuri la salariul de baza sau includerea in acesta ? ghcar ghcar Articolul de azi \\\"Salariul si alte drepturi garantate fiecarui salariat\\\" aminteste de dreptul la spor de vechime. Am doua intrebari: 1) care este ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime ContSters74221 ContSters74221 exista obligativitatea platii unui spor de vechime la societatile private? daca da ,cat este in procente? (vezi toată discuția)
Vechime in munca hepea hepea Buna ziua, Sunt angajat la o companie privat cu 6 ani vechime in munca. Conform Contractului Colectiv de Munca la Nivel National, articolul 41, alineat 3, ... (vezi toată discuția)