avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Procura iesire din tara fiind minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Procura iesire din tara fiind minor

Buna ziua.Vreau sa stiu ce se intampla daca,minor fiind,ma intorc in tara dupa 2 luni in loc de doua saptamani.Asa cum scrie in procura de la notar.Mentionez ca am facut totul legal.Insotitor,procura etc.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:09, 29 Martie 2012
Va intoarceti cand doriti. Totul e ca insotitorul ca nu va paraseasca peste granita si sa pastrati legatura cu parintele/ tutorele care si-a dat acordul sa plecati.
Care e treaba de fapt ?
Pe procura scrie: plecare 1 ianuarie 2012 pana la 1 februarie 2012. Deci o luna iesire din tara. Pot avea probleme la reintoarcerea in tara daca am depasit data respectiva? Adica 1 februarie 2012. Multumesc.
Din punct de vedere legal.
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Nu are legatura declaratia aia cu dreptul tau de cetatean roman, poti intra in tara oricand.. mai devreme, mai tarziu. Declaratia aia e de folos numai la iesirea din tara si atesta faptul ca iesi insotit de cutare cu acordul parintelui/parintilor/tutorelui.
Ca nu te intorci la timp, poate fi in detrimentul celui ce te-a insotit, depinde de situatia.. pe care oricum nu vrei sa ne-o impartasesti.

( emoticonul ala aparea in textul tau pt ca nu ai avut spatiu intre punct si litera p )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venire grecia-romania minor (17) co43wy co43wy Un minor poate trece granitele Grecia-Bulgaria si Bulgaria-Romania singur? Mentionez ca are pasaport si procura de la parinti ca sa se reintoarca in tara cu ... (vezi toată discuția)
Intrarea in tara cu un copil minor claudiaairizer claudiaairizer buna sunt plecata din tara impreuna cu copilul meu si voi veni in tara dar fara copil peste cateva zile urmand ca copilul sa-mi fie adus in tara cu parintii ... (vezi toată discuția)
Calatorie cu copil minor in romania(tatal cetatean italian) alexalex2016 alexalex2016 Din articolul: În ce condiții putem călători cu copiii în străinătate?nu reiese ca eu si fiica mea de 3 ani (tatal este italian),am putea calatori in si ... (vezi toată discuția)