Buna ziua.Vreau sa stiu ce se intampla daca,minor fiind,ma intorc in tara dupa 2 luni in loc de doua saptamani.Asa cum scrie in procura de la notar.Mentionez ca am facut totul legal.Insotitor,procura etc.Multumesc anticipat.
Va intoarceti cand doriti. Totul e ca insotitorul ca nu va paraseasca peste granita si sa pastrati legatura cu parintele/ tutorele care si-a dat acordul sa plecati.
Care e treaba de fapt ?
Pe procura scrie: plecare 1 ianuarie 2012 pana la 1 februarie 2012. Deci o luna iesire din tara. Pot avea probleme la reintoarcerea in tara daca am depasit data respectiva? Adica 1 februarie 2012. Multumesc.
Din punct de vedere legal.
Nu are legatura declaratia aia cu dreptul tau de cetatean roman, poti intra in tara oricand.. mai devreme, mai tarziu. Declaratia aia e de folos numai la iesirea din tara si atesta faptul ca iesi insotit de cutare cu acordul parintelui/parintilor/tutorelui.
Ca nu te intorci la timp, poate fi in detrimentul celui ce te-a insotit, depinde de situatia.. pe care oricum nu vrei sa ne-o impartasesti.
( emoticonul ala aparea in textul tau pt ca nu ai avut spatiu intre punct si litera p )