avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pasii pentru deschiderea unui restaurant
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pasii pentru deschiderea unui restaurant

In primul rand "Buna ziua" si bine v-am gasit pe acest forum .

De curand am achizitionat un apartament la parterul unui imobil si intentionez sa fac un restaurant in acest spatiu . Am mai vazut topicuri legate de acest subiect ,atat pe acest forum cat si pe altele dar din pacate nu m-au lamurit indeajuns de bine incat sa evit deschiderea unui altul .

In primul rand ma intereseaza sa stiu cum te obliga legislatia in vigoare sa amenajezi spatiu pentru o astfel de activitate . Din ce am auzit printre altele e nevoie de baie separata pentru angajat si client ,vestiar angajat , semnalele acelea luminoase cu "exit" in dreptul usiilor de acces si ...cam atat . Sunt sigur ca sunt mult mai multe criterii de indeplinit in amenajarea localului ,ma puteti ajuta sa le descopar ? Multumesc .
Cel mai recent răspuns: RazvanSN , utilizator 01:11, 27 Mai 2012
Daca aveti societatea, va trebui sa indepliniti conditiile pentru obtinerea autorizatiilor sanitar - veterinare, sanitare, mediu, PS.I., functionare, certificat de clasificare a locatiilor.
Trebuie sa amenajati spatii separate pentru clienti si pentru prepararea hranei, acces separat pentru clienti si acces separat pentru aprovizionare, separat toaleta clienti, toaleta angajati, vestiare angajati ...
Cred ca este foarte dificil sa obtineti aceste autorizatii daca spatiul este situat intr-un apartament.



Daca aveti societatea, va trebui sa indepliniti conditiile pentru obtinerea autorizatiilor sanitar - veterinare, sanitare, mediu, PS.I., functionare, certificat de clasificare a locatiilor.

Ce presupune indeplinirea acestor conditii ?



Nu imi fac asa mari probleme pentru ca in esenta spatiul este un apartament pentru ca e construit de asa maniera incat sa imi permita impartirea lui in 2 sali de mese pentru clienti cu trecere directa dintr-una in alta ,am amenajat deja 2 intrari,1 din curtea imobilului (este vorba despre parterul unei vile) intr-una din saliile de mese iar alta de pe casa scarii .

Am postat cumva intr-o arie gresita ,avand in vedere ca am primit 1 singur raspuns intr-o perioada maricica de timp ? Daca da, cer scuze si rog un moderator sa mute subiectul in aria potrivita

Multumesc pentru raspuns lucian .
Buna ziua .

In cele din urma am renuntat la ideea de restaurant atat din cauza spatiului relativ mic ,cat si din cauza avizelor ,exagerat de multe ,spun eu,ce trebuie obtinute .

M-am decis totusi in spatiul respectiv sa deschid un caffe-bar . Am infiintat societatea comerciala, am inceput demersurile cu bannerul de pe cladire (reclama cafenelei) si obtinerea autorizatiei necesare pentru acesta dar... aici m-am blocat . In ce ordine ar trebui sa obtin restul autorizatiilor si cum se procedeaza ( am auzit ca pentru unele ar veni ei la tine,pentru altele trebuie sa te duci tu la ei ) . Multumesc,sper sa ma puteti ajuta ...
Eu va recomand sa va duceti dvs. la cei de la care este necesar sa obtineti autorizatie, nu asteptati sa vina ei la dvs. S-ar putea atunci cand vin ei la dvs. sa va intrebe daca aveti autorizatie si neavand sa va sanctioneze.
Imi poate spune cineva adresele la care trebuie sa ma prezint pentru urmatoarele autorizatii : sanitar-veterinara,mediului,sanepid si pompieri ,daca spatiul unde urmeaza sa deschid barul este in sectorul 1 ,Bucuresti ?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organizare bucătărie fast food Mateifd Mateifd Buna ziua Ma puteti îndruma va rog unde pot gasi detalii despre cum trebuie structurată bucătăria pentru un fast food?am inteles ca trebuie sa existe ... (vezi toată discuția)
Folosirea toaletelor din bar/restaurant Rtincu Rtincu Multe baruri/restaurante condiționează accesul la toalete de calitatea de client. Este legal? Ca și membru al publicului, legea îmi ofera dreptul de a ... (vezi toată discuția)
Intrebari legislatie grup sanitar pentru un cafe-bar overburn overburn Buna ziua, Ma intereseaza ce legi reglementeaza compartimentalizarea unui grup sanitar pentru un cafe-bar. Tot ce am putut gasi este in ORDIN Nr. 976 ... (vezi toată discuția)