Am si eu o intrebare catre dumneavoastra. Am o cunostinta care nu si-a platit o perioada foarte lunga de timp impozitul pe apartament. Acum, s-a hotarat sa vanda imobilul. A solicitat un extras de carte funciara de informare, iar pana a iesit acesta, prietenul meu a platit tot impozitul restant.
Problema este ca in acest extras de informare, apare un privilegiu catre stat cu referire la aceste datorii.
Notarul i-a spus ca, in conformitate cu noul Cod Civil, trebuie ca un reprezentant al Primariei - Directia Impozite si Taxe Locale trebuie sa dea o declaratie autentificata (la notar) prin care se confirma ca nu mai exista datorii. Acea declaratie cica ar trebui dusa la ANCPI si apoi se va face radierea acestei sarcini. Simplul certificat fiscal, respectiv o declaratie doar din partea Primariei ca nu mai sunt datorii, nu e suficient.
Imi puteti spune daca exista si alta varianta mai rapida si legala? E cam urgent!
Privilegiul a fost instituit in registrul de publicitatea imobiliara al judecatoriei la cererea autoritatii fiscale
Privilegiul imobiliar se radiaza numai in baza declaratiei notariale care confirma inexistenta de debite in urmarire pe rolul solicitantului