avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe apartament
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe apartament

Buna ziua,

Am si eu o intrebare catre dumneavoastra. Am o cunostinta care nu si-a platit o perioada foarte lunga de timp impozitul pe apartament. Acum, s-a hotarat sa vanda imobilul. A solicitat un extras de carte funciara de informare, iar pana a iesit acesta, prietenul meu a platit tot impozitul restant.

Problema este ca in acest extras de informare, apare un privilegiu catre stat cu referire la aceste datorii.

Notarul i-a spus ca, in conformitate cu noul Cod Civil, trebuie ca un reprezentant al Primariei - Directia Impozite si Taxe Locale trebuie sa dea o declaratie autentificata (la notar) prin care se confirma ca nu mai exista datorii. Acea declaratie cica ar trebui dusa la ANCPI si apoi se va face radierea acestei sarcini. Simplul certificat fiscal, respectiv o declaratie doar din partea Primariei ca nu mai sunt datorii, nu e suficient.

Imi puteti spune daca exista si alta varianta mai rapida si legala? E cam urgent!

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:27, 29 Martie 2012
Privilegiul a fost instituit in registrul de publicitatea imobiliara al judecatoriei la cererea autoritatii fiscale
Privilegiul imobiliar se radiaza numai in baza declaratiei notariale care confirma inexistenta de debite in urmarire pe rolul solicitantului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! avem si noi un privilegiu imobiliar pe apartament ... Byageo1 Byageo1 Buna ziua! Avem si noi un privilegiu imobiliar pe apartament instituit in 2012 de catre asociatia de proprietari. Asociatia de proprietari ne a dat o ... (vezi toată discuția)
Ridicare privilegiu imobiliar ursulina ursulina Bună seara! Reprezint o asociaţie de proprietari şi am de ridicat privilegiul imobiliar instituit asupra unui ap. care şi-a achitat toată datoria . De ... (vezi toată discuția)
Radierea privilegiului imobiliar de către președintele asociației de proprietari DaniSarah DaniSarah Bună ziua! Mă puteți ajuta cu neclaritățile întâlnite la OCPI Dolj? Sunt președintele unei asociații de proprietari. Am cerut privilegiul ... (vezi toată discuția)