avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cind expira o amenda penala ???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cind expira o amenda penala ???

buna ziua

va rog sa imi spuneti cind expira o amenda penala
dupa cit timp expira si ce art din codul penal se aplica ??

va multumesc
calandrino a scris:

Dar cand se radiaza din cazierul judiciar amenda penala


"Art. 134
Reabilitarea persoanei fizice are loc de drept in cazul condamnarii la amenda sau la pedeapsa inchisorii care nu depaseste un an, daca in decurs de 3 ani condamnatul nu a savarsit nicio alta infractiune."

"Art. 136
Termenele prevazute in art. 134 si 135 se socotesc de la data cand a luat sfarsit executarea pedepsei principale sau de la data cand aceasta s-a prescris.
Pentru cei condamnati la pedeapsa cu amenda termenul curge din momentul in care amenda a fost achitata sau executarea ei s-a stins in alt mod.
In caz de gratiere totala sau de gratiere a restului de pedeapsa, termenul curge de la data actului de gratiere."
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2008
Attila-Arpad Dombi, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala beluca beluca buna seara.ginerele meu are o amenda penala care trb platita in urma cu 3 ani.stie cineva care sunt urmarile acestei amenzi?apare in cazier?pe ce ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar! anonim2008 anonim2008 Buna ziua as dori si eu sa intre in cat timp iti expira cazierul sunt eliberat din 2004 pt furt si as dori sa stiu cand imi expira cazierul si ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar danield11 danield11 In 1996 am fost condamnat la o amenda penala in urma unui dosar penal la regimul circulatiei (conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu ... (vezi toată discuția)