avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cheltuieli judecata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cheltuieli judecata

As dori sa stiu cat sunt cheltuielile de judecata in cazul unui recurs - litigiu munca. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 30 Martie 2012
Nimeni nu va poate spune care este cuiantumul acestora ... Cheltuielile de judecată reprezintă sumele de bani pe care trebuie să le suporte părţile în legătură cu activitatea lor procesuală şi se compun din:
- taxele judiciare de timbru şi timbrul judiciar ... in recurs, pentru litigiile de munca, nu se platesc astfel de taxe
- sumele cheltuite pentru administrarea probelor;
- sumele cheltuite pentru deplasarea părţilor şi martorilor la instanţă, eventual şi cazarea lor;
- onorariile avocaţilor şi experţilor;
- sumele plătite pentru deplasarea instanţei cu ocazia cercetării locale;
- salariul cuvenit părţilor sau martorilor pentru ziua când s-au deplasat la instanţă şi pe care nu l-au încasat de la locul de muncă etc.
Acordarea lor se face numai în măsura în care au fost dovedite, scop în care părţile vor prezenta, la închiderea dezbaterilor, un decont al cheltuielilor făcute şi actele doveditoare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata Eva57 Eva57 Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti quantumul cheltuielilor de judecata care pot pretinse a fii achitate , in cazul unui proces de litigiu de munca intentat ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata aditz aditz Buna ziua! Am si eu o intrebare. La cat se ridica cheltuielile de judecata in cazul unui proces intentat de angajator angajatului pentru recuperarea unor ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata dislexic dislexic buna ziua! pentru o cerere de divort intentata la judecatorie, fara cheltuieli cu martori, avocati, interpreti, experti etc. cam la ce suma ar ajung ... (vezi toată discuția)