avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA: Procurare si vizare registre cand adresa ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA: Procurare si vizare registre cand adresa societatii difera de cea de domiciliu

Situatia sta in felul urmator. Am infiintat PFA cu sediul social in Iasi, in apartament proprietate personala. Cartea de identitate inca este cu adresa din Neamt la domiciliu. In situatia asta, registrul unic de control de unde se ia? De la finantele din Iasi sau din Neamt? Registri de incasari-plati si inventar se vizeaza in Neamt sau in Iasi? Am inteles ca s-ar viza in Neamt dar nu vad logica, firma deci persoana juridica, avand sediul in Iasi...si vreau sa ma asigur inainte sa fac un drum degeaba. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:43, 30 Martie 2012
Va procurati registrul unic de control, registrele de incasari si plati si registrul inventar din Iasi pentru ca acolo este sediul social al PFA-ului.
Inseamna ca probabil persoana care s-a interesat pt mine a avut ghinionul sa dea peste o functionara neinformata...caci de la Finantele din Iasi i s-a spus ca trebuie sa merg in Neamt...
Avand in vedere ca impozitul pe venit se plateste in jud Neant, registrele se vizeaza in acest judet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa-contabilitate in partita simpla voichita_b voichita_b Buna ziua, am deschis un pfa administrator imobile. Intrebarea mea este legata de contabilitatea pe care trebuie sa o tin, adica ce tip de registre si care ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala - registre obligatorii aci82 aci82 Buna ziua, acum depun actele pentru infiintarea unei I.I.,precizez ca sediul social este intr-un judet, iar punctul de lucru in alt judet. As vrea sa stiu de ... (vezi toată discuția)
Registre pentru pfa bogdan_i bogdan_i Buna ziua, Ce registre trebuie sa am daca sunt PFA? Va multumesc (vezi toată discuția)