Am si o intrebare si momentan din lipsa de timp nu pot ajunge la un avocat pentru o consultare. Fratele meu a fost condamnat in anul 2006 in luna august la 2 ani de inchisoare cu suspendare plus termen de incercare 4 ani. A fost condamnat in baza art 215. In mod normal, zic eu, anul acesta in august ar trebuii sa ii se stearga cazierul. Intre timp nu a mai savirsit nici o fapta de natura penala, nici macar o banala amenda de circulatie. Este angajat din anul 2007 si lucreaza si astazi la aceiasi firma. Trebuie dosar facut si depus la judecatorie pentru reabilitare? sau se aplica automat, doar cu o cerere la politie? Multumesc pentru ajutor!
Dupa ce m-am uitat mai bine la toatele actele am vazut ca procesul a continuat si dupa aceea. In dosar au fost mai multe persoane. Unele dintre ele au facut recurs la tribunal. Din ce moment se considera condamnarea? Din momentul cand au decis pentru el pedeapsa sau din momentul in care s-a incheiat dosarul? Curios este faptul ca dosarul a avut un nr la inceput ....186/xxx/xxxxx... si dupa la tribunal s-a trecut la 186.3/xxx/xxxxx .... La partile imlicate in dosar apare numele fratelui meu trecut la intimat.... Parchetul nu a mai facut recurs in cazul lui si nici el nu a facut.... Intre timp procesul a mai durat 3 ani...s-a incheiat abia in 2009.... De cand se aplica pedeapsa ??? si automat...zilele cu cazier....
Arest
SILVIU NYKOLAS
DACA O PERSOANA ESTE JUDECATA IN ROMANIA PENTRU INSELACIUNE SI NU ESTE IN ROMANIA, DAR TOTUSI SE DA SENTINTA DE 3 ANI SI 6 LUNI .CE SE POATE FACE ... (vezi toată discuția)