avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... protectia si drepturile angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

protectia si drepturile angajatului

Va rog sa-mi spuneti cum se poate proteja un angajat de abuzul de putere al consiliului de administratie care decide concedierea unui angajat (director de vanzari) pe motivul neandeplinirii unei sarcini care in mod normal se afla in plina desfasurare, acest lucru putand fi demonstrat cu acte.Cum poti fi protejat de abuzul de putere al patronatului care decide voit eronat ca nu ti-ai indeplinit o sarcina.Cine decide daca aceasta sarcina putea fi indeplinita in timpul impus de patron?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:58, 30 Martie 2012
contestati decizia de desfiintare CIM si va aprecia instanta daca aveti sau nu dreptate.
Concedierea unui angajat (director de vanzari) pe motivul neandeplinirii unei sarcini este, de fapt, o concediere disciplinara .... in astfel de cazuri trebuie sa se faca cercetarea disciplinara prealabila ... in caz contrar, concedierea este lovita de nulitate absoluta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere fara preaviz Bettie Bettie Buna ziua, Mi-ati putea spune, va rog, ce se poate face in cazul concedierii fara preaviz si fara motiv, desi contractul prevede o perioada de preaviz de 20 ... (vezi toată discuția)
Concediere ContSters244413 ContSters244413 Buna ziua, Va rog sa i-mi spuneti care este modalitatea de incetare a contractului individual de munca atunci cand patronul nu este multumit de activitatea ... (vezi toată discuția)
Abuz - administrator al sc ContSters83715 ContSters83715 ce sanse sunt pentru - abuzul legat de o concediere de la o societate comerciala a unui salariat de catre administrator (reprezentantul legal)? ce conditii ... (vezi toată discuția)