avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere fara preaviz

Buna ziua,
Mi-ati putea spune, va rog, ce se poate face in cazul concedierii fara preaviz si fara motiv, desi contractul prevede o perioada de preaviz de 20 zile lucratoare, iar sarcinile de munca au fost permanent indeplinite?
De asemenea, daca este vorba de un abuz al angajatorului, cum este protejat angajatul?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:42, 2 Decembrie 2012
Daca vi s-a desfiintat postul si ati primit decizie de concediere fara preaviz, dati in judecata angajatorul si cereti reintegrarea pe post si despagubiri, sigur veti avea castig de cauza.
Daca vi s-a desfacut contractul disciplinar, nu trebuia sa vi se acorde preaviz. Dar si in acest caz puteti da in judecata angajatorul daca decizia este abuziva.
In ce baza ati fost concediat , intrucat exista situatii in cazul concedierii in care nu se acorda preaviz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anuntarea preavizului verbal Marya STANCU Marya STANCU buna seara am si eu o problema referitor la disponibilizari si preaviz. lucrez la o firma de materiale de constructii si pe data de 22.11 2008 ni sa adus la ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara in perioada de preaviz manea 2 manea 2 o persoana a fost concediata disciplinar in timpul perioadei de preaviz primit pentru restructurare post. La momentul concedierii disciplinare (pt absente ... (vezi toată discuția)
Concedire la intoarecerea din cic Daniel Ene Daniel Ene Buna ziua, Un angajat mai poate beneficia de somaj daca in perioada preavizului nu se prezinta la locul de munca? Avand in vedere ca angajatorul poate sa ... (vezi toată discuția)