avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... hartuirea morala,un caz de proces?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

hartuirea morala,un caz de proces?

buna ziua,am si eu o nelamurire,hartuirea morala poate fi un caz de proces.stau intr-o zona cu oameni mai putin educati si de ceva timp am o problema cu o vecina.Cand am inceput sa construiesc gardul pe propietatea a inceput cu amenitari k il darama,a facut plagere la primarie si logic k cei de la primarie au contrazis-o.anul trecum am pus doi stalpi pt.gard pe care sotul ei mi l-a darmat cu masina intentionat,mi-a hartuit muncitori pe motiv k gardul meu ingusteaza strada si nu mai poate lasa masina afara cu toate k are garaj,a inceput cu trafic de influenta pe la diferite persoane ca sa iasa cu scandal.si multe altele.eu nu ma pot cobari la nivelul lor dar asa vrea sa stiu cum ma pot apara pe cale legala.
Cel mai recent răspuns: anitcolor , utilizator 15:47, 26 Februarie 2022
@Gaby02
Hartuirea nu este o infractiune prevazuta in actualul cod penal.
Insa puteti sa faceti plangere penala pentru savarsirea infractiunilor de "Insulta" (art.205 C .P) si "Amenintare" (art.193 C.P).
Trebuie insa sa detineti destule probe inainte de demararea acestei actiuni.
Eu daca as fi in locul d-voastra, daca chiar nu as mai vedea alta solutie, as apela neaparat la un avocat. I-as expune situatia, si ca un prim pas i-as trimite respectivului coleg o instiintare, atentionare, notificare ( cum doriti sa ii spuneti) scrisa, avand si parafa cabinetului de avocatura respectiv in care l-as instiinta asupra masurilor pe care urmeaza sa le iau daca toate cele expuse mai continua. Aceasta atentionare a lui nu are nici un efect dpdv juridic, insa il poate speria si dezarma, eventual renuntand sa va mai faca zile amare. Daca totusi continua, demarati impreuna cu respectivul avocat plangerea penala.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns... Intre timp, am fost la politie si am facut plangere deoarece nu-l mai suportam. Plus ca, dandu-se drept prietena lui, incepuse sa ma ameninte prin mesaje ca va veni peste mine la birou si ma va parui etc...etc... Am scos toate mesajele pe care le mai aveam de la el unele care aveau tenta sexuala si cele in care eram amenintata si le-am atasat ca "probe" la plangere. Acum astept in ce fel se va implica politia, daca se va implica...
Buna, politia a rezolvat? Traiesc o situatie asemanatoare si as vrea sa stiu daca politia a facut ceva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu fosta sotie mela23 mela23 Fosta sotie a prietenului meu nu-mi da pace,sunt divortati de 1 an jumate. Din urma casatoriei au rezultat 2 copii,sotul nesttind ca sotia este insarcinta cu ... (vezi toată discuția)
Amenintare elenadinu elenadinu buna ziua, ma numesc elena si am 20 de ani. am o problema extrem de serioasa care ma macina de mult timp: acum o jumatate de an eram intr-o relatie cu un coleg ... (vezi toată discuția)
Mesaje vulgare prin sms ContSters62689 ContSters62689 O colega de-ale mele are o mare tristete: un nebun o suna in disperare si ii trimite SMS-uri cu tenta erotica. Am reusit sa verific, o face de pe o cartela ... (vezi toată discuția)