bunaziua.numele meu este Gianina.am avut o relatie de 1 an din care a rezultat un copil.l-am dat in judecata pe fostul prieten ptr. incredintarea minorului ,motivele fiind nepotrivirea de caracter,amenintarile lui repetate ca imi va lua copilul dupa ce acesta va implini 1 an si totodata consumul de alcool.eu detin propria mea locuinta el locuieste cu parintii.problema mea este faptul ca nu am un serviciu si el are.pe perioada sarcinii,mai exact pana la 7 luni jumatate el nu a fost alaturi de mine,a locuit la parintii lui si nu s-a interesat de noi.l-am cautat ,am discutat cu el si ne-am mutat impreuna.dupa ce am trecut copilul pe numele lui amenintarile au devenit tot mai dese.spune-ti-mi va rog...exista posibilitatea sa mi se incredinteze mie copilul?sau chiar il poate lua dupa un an?de 3 luni si jumatate nu a dat nici un telefon sa intrebe de copil si nu a contribuit cu nimic la cresterea lui.va rog din tot sufletul sa imi dati si mie un raspuns.va multumesc anticipat.
Va multumesc din suflet.fiti amabil daca el a pus o centrala in locuinta mea,atunci cand i se va calcula pensia alimentara se va lua in calcul centrala?Va multumesc anticipat.
Centrala n-are legatura cu pensia. Vrea bani pt centrala, ii va cere separat.
Domiciliul minorului nu are legatura cu incredintarea si nici cu autoritatea parinteasca, chiar daca minorul are domiciliul la dvs, autoritatea parinteasca va fi exercitata in comun, asa vad ca a cerut taticul si daca dvs nu va opuneti si nu dovediti ca aveti destule motive pt a exercita autoritatea parinteasca singura.. ramaneti sa decideti in comun in privinta copilului.
Indiferent ce decide acum instanta, lucrurile nu raman asa pe viata, oricand, daca s-au schimbat conditiile ce au stat la baza deciziei ( creste copilul ar fi o conditie), poate fi formulata o alta cerere functie de interes.
Cum zice d-l avocat, nu va stresati mai mult decat e necesar :)
cel putin in Bucuresti, custodia exclusiva se obtine foarte greu. nu inteleg de ce insistati atat, deoarece custodia comuna in forma exercitarii autoritatii parintesti in comun nu este mare lucru, nefiind cuantificabila.
oricum va raspund ce v-ar trebui:
- decadere din drepturile parintesti actiune ce se promoveaza de autoritatea tutlera la sesizarea dvs
- ancheta sociala de la dosar sa recomande acest lucru.
- inceperea urmariiri penale sau condamnarea tatalui pt acte savarsite cu violenta impotriva familiei.
in rest, celelalte probe colaterale nu prea au sanse.....( martori , inscrisuri etc...) si oricum, chiar daca veti obtine , tatal tot va avea drepturi conform art.398 alin 2 cod civil
Custodie totala
Dudumaya
Buna seara, ma numesc Leonte Claudia si locuiesc in Danemarca. In iulie urmeaza sa aduc si baiatul in varsta de 15 ani pt a l inscrie la scoala.Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)