bunaziua.numele meu este Gianina.am avut o relatie de 1 an din care a rezultat un copil.l-am dat in judecata pe fostul prieten ptr. incredintarea minorului ,motivele fiind nepotrivirea de caracter,amenintarile lui repetate ca imi va lua copilul dupa ce acesta va implini 1 an si totodata consumul de alcool.eu detin propria mea locuinta el locuieste cu parintii.problema mea este faptul ca nu am un serviciu si el are.pe perioada sarcinii,mai exact pana la 7 luni jumatate el nu a fost alaturi de mine,a locuit la parintii lui si nu s-a interesat de noi.l-am cautat ,am discutat cu el si ne-am mutat impreuna.dupa ce am trecut copilul pe numele lui amenintarile au devenit tot mai dese.spune-ti-mi va rog...exista posibilitatea sa mi se incredinteze mie copilul?sau chiar il poate lua dupa un an?de 3 luni si jumatate nu a dat nici un telefon sa intrebe de copil si nu a contribuit cu nimic la cresterea lui.va rog din tot sufletul sa imi dati si mie un raspuns.va multumesc anticipat.
el a mers la medicul de familie la care suntem inregistrati si eu si copilul si a cerut o adeverinta prin care specifica faptul ca este sanatos,desi doctorita de familie mi-a spus ca el nu are voie sa puna gram de alcool in gura.eu vreau sa dovedesc faptul ca este alcoolist.as putea propune in instanta sa i se recolteze probe in vederea dovedirii faptului ca este dependent de alcool?
deasemeni,cand eram insarcinata in 4 luni a fost violent cu mine si se afla sub stare avansata de ebrietate si a fost sanctionat contraventional in privinta acestui lucru. totodata martorul care va veni la proces a a vazut si auzit scandalurile care erau provocate de el cat timp el a stat la mine.
ma sfatuiti sa nu fiu stresata...dar el m-a amenintat pe mine ca dupa un an imi va lua copilul.la tribunal cumnata lui este grefiera de ffff mult timp.nu sunt doar stresata ci mai mult speriata.
ce ma sfatuiti?
va multumesc.
eu as fi de acord cu custodia comuna si sunt de acord ca tatal sa isi viziteze copilul.intreb doar dc copilul imi va fi mie incredintat peste ani el ar putea ataca acesta hotarare?ar putea sa imi ia copilul?de acest lucru ma tem cel mai mult.
ce conditii ar trebui sa impun dc as fi de acord cu acesta custodie comuna?mentionez ca as dori sa scot si copilul din tara ptr. a merge la neamuri in starinatate,in perioada cand tatal nu viziteaza copilul.ajutati-ma varo!va multumesc anticipat
{ editat de moderator- pe forum scrieti ciu litere mici, folositi butonul " editeaza " daca aveti ceva de completat un mesaj ]
bunaziua.scuzati-ma ca va deranjez.as mai avea o intrebare.ce inseamna domiciliu exclusiv?de la ce varsta tatal poate cere in instanta dreptul la vizita la domiciliul sau?
Nu inseamna nimic, nu exista aceasta notiune pt ca domiciliu poate fi doar unul. Un cetatean nu poate avea doua domicilii, ci numai unul, resedinte poate avea mai multe.
In cazul dvs, domiciliul copilului va fi la dvs, acolo va locui. Autoritatea parintesca ( drepturile si obligatiile parintesti) le veti exercita in comun, veti lua deciziile ce il privesc pe copil impreuna, cam cum se iau intr-o familie.. decideti impreuna la ce gradinita il dati, la ce scoala, unde isi face concediul, in ce tabere merge etc.
Daca nu va intelegeti asupra programului de vizita, nu sunteti de acord ca tatal sa-si ia copilul la domiciliul sau, va decide instanta in interesul copilului.
Daca tatal bea, e violent, va puteti opune si sa cereti ca autoritatea parinteasca sa v-o exercitati exclusiv dvs
va multumesc.tatal intradevar bea,a fost violent cu mine nu si cu baietelul nostru.copilul a fost afectat doar de certurile nostre,de tipetele lui.de aceea imi vine greu sa cred ca voi obtine custodia exclusiva.probele pe care le am eu nu cred ca sunt suficiente ptr. a obtine acest lucru.
mentionez faptul ca in toata aceasta perioada de 3 luni si jumatate eu nu m-am opus niciodata sa nu isi viziteze ,sa-si vada copilul,doar ca nu l-a interesat.a scris in dosarul de la tribunal ca nu si-a vizitat copilul deoarece l-am dat afara din casa cu politia,lucru total eronat.eu am chemat politia datorita faptului ca nu vroia sa imi restituie cheile de la casa si masina mea(proprietate)va trebui sa dovedesc si acest lucru insa nu stiu cum sa o fac,deoarece nu cred ca a fost sanctionat contraventional.
Cand v-a lovit, fiind insarcinata, a lovit copilul din pantec, deci a fost violent chiar cu baietelul.
Hotararile judecatoresti privind minorii se pot schimba de cate ori una din parti dovedeste ca este mai indreptatit decat celalalt in exercitarea drepturilor parintesti.
Cereti in instanta ca el sa dovedeasca participarea sa la intretinerea copilului.
Este posibil ca el sa argumenteze ca el a montat centrala, pentru copil, ceea ce echivaleaza cu pensia alimentara pe 1 an.
In situatia actuala, copilul va avea domiciliul la Dvs. si veti depinde de el in multe probleme privitoare la copil.
Custodie totala
Dudumaya
Buna seara, ma numesc Leonte Claudia si locuiesc in Danemarca. In iulie urmeaza sa aduc si baiatul in varsta de 15 ani pt a l inscrie la scoala.Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)