Buna ziua.
Am un copil ,dar eu si tatal lui nu suntem casatoriti.Urmeaza sa ne despartim si as vrea sa stiu de ce acte am nevoie pentru ca tatal sa plateasca pensie alimentara.
Va multumesc
Aveti nevoie de :
-certificat de nastere minor,
-daca tatal minorului nu realizeaza venituri, este necesar sa indicati instantei angajatorul si sediul acestuia.
-daca nu realizeaza venituri, pensia de intretinere se va stabili in functie de venitul minim pe economie,
-actiunea este scutita de plata taxei de timbru.
Multumesc pentru raspuns.
Dar va rog sa-mi mai spuneti daca este nevoie de vreo adeverinta de salariu al tatalui, prin care sa rezulte ca este salariat? Si daca nu avem acelasi domiciliu,la care judecatorie depun actele? Sau procedura.
Multumesc
Instanta poate stabili pensia de intretinere in raport de veniturile realizate, numai pe baza unei adeverinte de venit, pe care banuiesc nu aveti cum sa o puneti la dispozitia instantei.
Aveti posibilitatea sa solicitati veniturile realizate prin intermediul instantei, insa este necesar sa indicati care este angajatorul si sediul acestuia.
Actiunea se poate depune fie la judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliati , fie la judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliaza paratul.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Va rog, spune-ti-mi:
miliuta
care este procedura de dare in judecata a tatalui (stiu ca acest lucru este dureros ,dar asa este viata iar acest cuvint ,,tata\"nu vine bine la toata llumea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
anaiarina
buna ziua, am 3 copiii, tatal lor nu locuieste cu noi, iar banii care ni da lunar sunt foarte putini, varstele lor sunt un an jumate, 3 ani jumatate si 12 ani ... (vezi toată discuția)