avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara. As dori sa ma ajutati si pe mine, va rog frumos. Cum pot cere repunerea in termen pt.acceptarea succesiunii?Sunt singura mostenitoare a casei, nu am frati sau surori si succesiunea nu a fost facuta dupa tatal meu decedat in 2007 si doresc sa o fac acum, dupa decesul mamei care a fost in martie 2012.Impozitul stabilit de lege se ridica undeva la 2200 lei si mi se pare enorm. Exista cumva posibilitatea de a fi scutita de acest impozit. Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Irina029 , utilizator 18:08, 31 Martie 2012
Daca sunteti singura mostenitoare ce nevoie aveti de repunere in termen!? Va contesta cineva calitatea!? Acceptarea mostenirii este si tacita, nu numai expresa.

Mergeti la notar si dezbateti cele doua succesiuni succesiv. (intai a tatalui si apoi a mamei).

Pentru partea care a apartinut tatalui dvs. aveti de achitat un impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale pentru ca au trecut mai mult de 2 ani de la data decesului tatalui fara ca succesiunea lui sa fi fost dezbatuta.

Pentru partea care a apartinut mamei dvs. nu aveti INCA vreun impozit de plata.
Va multumesc! O zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu vreau sa fac acte de mostenitor maria1956 maria1956 Parintii mi-au decedat in lunile mai si august 2017.Cand am luat in august certif.deces, d-na de la starea civila mi-a spus ca trebuie sa completez o anexa ... (vezi toată discuția)
Mai multe intrebari despre dezbatere succesiune elenoc elenoc Buna ziua, suntem 3 surori, tata decedat in ianuarie 2004, mama in august 2017. Au fost casatoriti 43 de ani, pana a survenit decesul tatalui. Actele de ... (vezi toată discuția)
Mi-au murit amândoi părinții și sunt unicul moștenitor. de ce trebuie să dezbat două succesiuni? dan66aurel dan66aurel Mama a decedat in noiembrie 2012, tata a decedat in mai 2017, nu am facut succesiune dupa mama si am demarat acum dupa ce a decedat si tata. Am mers la un ... (vezi toată discuția)