avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Actiune pentru constatare vanzare autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Actiune pentru constatare vanzare autoturism

In urma cu 7 ani am vandut cuiva un autoturism si la rugamintea lui am stabilit sa intocmim actele in termen de 3 luni. La momentul respectiv am intocmit un act de mana cu martori in care se specifica faptul ca se obliga sa intocmeasca documentele necesare transferului de proprietate. Bineinteles ca asta nu s-a mai intamplat. Ma puteti sfatui cum se procedeaza? As dori sa ma reprezint singur in instanta si nu am idee ce trebuie sa contina documentul pentru judecatorie. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:32, 1 Aprilie 2012
Prin cererea pe care urmeaza sa o adresati judecatoriei responsbile domiciliului dvs , in calitate de reclamant.urmeaza sa solicitati instanţei, în contradictoriu cu pârâtul :
I. In principal, obligarea pârâtului să finalizeze procedura legala de tranzactionare autovehicul , în vederea radierii din evidenţele fiscale şi din evidenţele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Inmatriculare Autovehicule;
II. In subsidiar, în cazul în care pârâtul nu va îndeplini obligaţia de intocmire documente de tranzactie autovehicul, până la judecarea pe fond a cauzei, să se pronunţe o hotărâre prin care:
· să se constate că în data de xx, reclamantul a vândut pârâtului autovehiculul cu nr. de înmatriculare xxx;
· hotărârea să ţină loc de contract de vânzare-cumpărare;
· să se dispună radierea autovehiculului din circulaţie şi din evidenţele fiscale de pe numele reclamantului şi înmatricularea pe numele pârâtului.
Daca nu stapiniti procedura aveti posibilitatea sa solicitati consultanta de specialitate

Suma de vanzare a autoturismului a fost de 2750 RON iar eu solicit constatarea vanzarii si radierea de la fisc plus suma de 400 RON constand in contravaloarea impozitului anual pentru perioada 2006-2012. La ce suma se calculeaza taxa de timbru? Multumesc.
Taxa de timbru se achita separat pentru fiecare dintre cele doua sume conform art. 2 din Legea 146/1997, pentru ca ambele capete de cerere sunt evaluabile in bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problemã cu auto vândut cu proces verbal de mânã Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Am vândut cu pv de mână un autoturism acum 2 ani.Cumpărătorul este de negăsit.Ce pot face pentru a rezilia maşina şi să nu mai plătesc ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism prin sentinta judecatoreasca puni puni Buna ziua. Un contribuabil a vandut un autoturism aro in anul 2008 intocmind la vanzare o factura intre parti. Cumparatorul insa a refuzat sa inmatriculeze ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta cu toate actele baciuiulian baciuiulian Buna ziua, Acum 1 an am vandut unei persoane un [b]WV Polo AVARIAT[/b] cu toate actele (talon si cartea masinii). Dansula spus ca repara masina, o pune pe ... (vezi toată discuția)