avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Timbraj capat de cerere principal si capete accesorii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Timbraj capat de cerere principal si capete accesorii

Actiunea vizeaza restituire imprumut in euro, penalitati pe zi intarziere si dobanda de la data introducerii actiunii. Instanta pune in vedere sa timbrez toate capetele de cerere-principala si accesorii. Taxa judiciara pentru imprumut am achitat-o. Ce se intampla daca nu platesc taxa pentru penalitati, pe care nici nu le mai vreau. Se va solutiona capatul de cerere restituire imprumut si se va respinge ca netimbrat capatul accesoriu. Multumesc
Cel mai recent răspuns: petrica hrimiuc , utilizator 14:15, 3 Aprilie 2012
Parerea mea este ca cererea dumneavoastra de chemare in judecata va fi anulata ca insuficient timbrata. Aceasta este opinia exprimata in literatura de specialitate (Viorel Mihai Ciobanu, Tratat teoretic si practic de procedura civila, vol. II, Editura National, 1997, p. 41):
Indiferent de natura ei, daca cererea are mai multe capete si dispozitiile legale nu prevad expres o alta solutie, taxa de timbru se datoreaza distinct pentru fiecare capat de cerere, iar daca nu se timbreaza toate capetele taxabile, sanctiunea prevazuta de lege va afecta nu numai capetele de cerere netimbrate, ci intreaga actiune ca insuficient timbrata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
parerea mea este ca cererea principala se judeca, urmand ca cererile accesorii sa se anuleze ca netimbrate. am in vedere disp art 14 si 20 lin 4 din L 146/1997
Si parerea mea este ca cererea principala se judeca urmand sa fie anulate cererile accesorii ca fiind insuficient timbrate.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbrarea capatului de cerere accesoriu cristina_vilceanu cristina_vilceanu Art. 14 din legea taxelor de timbru spune ca atunci cand o actiune are mai multe capete de cerere, cu finalitate diferita, taxa judiciara de timbru se ... (vezi toată discuția)
timbrare insuficientă- consecinte in cazul neplatii diferentei solicitate parisor parisor Buna ziua! Discutam despre o succesiune care este la al 6-lea termen. Judecatorul a stabilit ca timbrarea nu a fost facuta pe toata masa partajabila si a ... (vezi toată discuția)
Taxa recurs mai multe capete de cerere eugen82 eugen82 Am declarat recurs (vechiul cod procedura) intr-o actiune cu mai multe capete de cerere. Nu am contestat prin motivele de recurs decat solutia din apel cu ... (vezi toată discuția)