V-as ruga sa-mi dati niste detalii privind modalitatea de anulare/desfacere adoptie-cum se procedeaza si ce conditii trebuie indeplinite.Mentionez ca persoana adoptata este majora,iar adoptia facuta in urma cu vreo 30 de ani a fost fictiva.Va multumesc.
Spun eu ca a fost fictiva,deoarece d-na a fost infiata de catre bunici,dar nu a locuit cu acestia.Adoptia a fost facuta pt a nu se plati internatul la liceu.
Codul civil prevede in Art. 480 - Nulitatea absolută a adopţiei
(1) Sunt nule adopţia fictivă, precum şi cea încheiată cu încălcarea condiţiilor de formă sau de fond, dacă, în acest din urmă caz, legea nu o sancţionează cu nulitatea relativă.
(2) Adopţia este fictivă dacă a fost încheiată în alt scop decât cel al ocrotirii interesului superior al copilului.
(3) Acţiunea în constatarea nulităţii adopţiei poate fi formulată de orice persoană interesată.
Avand in vedere implicarea bunicilor dvs, cat si termenul de 30 de ani scurs de la momentul adoptiei, cred ca ar trebui sa detaliati cazul cu un avocat care sa aiba acces la toate informatiile si documentele pe care le detineti.