avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita.
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita.

Buna ziua! As avea o intrebare legata de executare silita, va voi povesti pe scurt speta.
In apel s-a dat admis actiunea apelantului prin care intimatul a fost obligat la plata unei sume de bani (550.000 ron) si s-a dispus investirea cu formula executorie.In data de 9.03.2012 s-a incuviintat executarea silita a debitorului. Intrebarea mea este daca hotararea mai poate fi atacata sau se poate suspenda executarea silita a paratului. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: DANAROT , utilizator 17:34, 31 Martie 2012
Daca mai este in termen poate declara apel sau recurs.

Ipotetic se poate solicita suspendarea executarii silite insa este extrem de greu de obtinut in concret asa ceva.
Apelul s-a judecat , tocmai de aceea am folosit notiunile de apelant si intimat. Intrebarea mea nu era la modul ipotetic , ci eu vreau sa aflu ceva concret daca se poate si sunteti amabil.Multumesc!
Din ce stiu ,o hotarare investita cu formula executorie e susceptibila de executare silita.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Orice titlu executoriu investit se poate contesta prin acea contestatie la executare, dar, pentru a fi suspendata executarea pana la judecarea contestatiei, va trebui sa achitati o cautiune de 10% din valoarea contestata.
Multumesc frumos pentru infromatie ! ASta era raspunsul care il asteptam.O zi placuta!
Raspunsul mie mi-a parut clar.
In mod concret nu aveti sanse la suspendare decat daca exista motive temeinice.
De aceea am zis ipotetic...

Alte discuții în legătură

Restituirea cautiunii andrerieu56 andrerieu56 Buna seara, Instanta de recurs a admis contestatia la executare si a anulat executarea silita prin hotarare irevocabila. Comunicarea inca nu am primit-o dupa ... (vezi toată discuția)
Suspendarea executarii in apel steflea steflea Buna ziua , Am facut apel la decizia primei instante , in cazul unei contestatii le executare , executarea fiind suspendata in baza platii unei cautiuni ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil pt recuperare creanta midaria1 midaria1 Buna, In urma unui partaj s-a dispus ca fostul sot sa mi plateasca 32500 E. Am facut hotararea definitiva si irevocabila si am investit-o cu formula ... (vezi toată discuția)