Buna ziua!
In cazul meu, am fost angajata ca administrator cont la o banca dupa absolvirea studiilor superioare, iar dupa 3 luni, am plecat la alta societate bancara. Aceasta, desi functia era similara (administrator tranzactii) si aveam unele sarcini care se regaseau si in fisa postului de la locul anterior de munca, m-a incadrat ca debutant. In cartea de munca dupa cele 6 luni perioada de proba, am observat ca la modificarile ulterioare inscrise (schimbare denumire societate, acordare spor vechime) in dreptul functiei e scris IDEM. Adica administrator tranzactii debutant. Trebuie mentionat ca numai sunt debutant? Desi stiu ca nici macar debutant nu trebuia sa fiu, intrucat acest atribut se ofera doar la debutul in profesie si nu si in functii similare. Mai pot schimba acum ceva? Ceva in avantajul meu.Dupa aceasta perioada de 6 luni salariul trebuie majorat? Ma gandesc la acest aspect intrucat nu mai sunt “debutant”.
Acum sunt in concediu de crestere a copilului. Stiu ca angajatorul (intrucat nu lucrez in sistemul sanitar sau sunt functionar public), nu are voie sa faca o evaluare profesionala timp de 6 luni. Ma puteti ajuta cu un act normative in acest sens?
Salariul pe care il pot obtine la intoarecerea din concediu cat trebuie sa fie? Egal cu cel din ultima luna de retributie? Intreb acest lucru intrucat persoana care e angajata in locul meu are un salariu mai mare. Nu este discriminare? Cu cine trebuie sa negociez noul salariu si cand?
Dupa 6 luni de zile ar fi trebuit sa va modifice functia ..... puteti face o cerere la angajator, in acest sens.
Evaluarea profesionala are loc nu numai la incheierea contractului individual de munca, Codul muncii prevazand „verificarea aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea”, ci si ulterior, in decursul executarii contractului de munca.
Evaluarea profesionala poate sta la baza mentinerii sau promovarii in functie, in scopul stabilirii salariului, in vederea concedierii pentru necorespundere profesionala sau in cazul utilizarii clauzei de dezicere in perioada de proba.
Angajatorul poate organiza evaluarea periodic, in conditiile si la termenele inscrise in regulamentul intern, sau ocazional, cand considera ca aceasta masura se impune, in scopul folosirii mai eficiente a resurselor umane de care dispune, a imbunatatirii activitatii, a cresterii rentabilitatii societatii respective.
La intoarcerea din CIC, salariul dvs poate sa fie acelasi ca si la intrarea in CIC in conditiile in care este peste salariul minim brut pe tara aferent functiei pe care o ocupati.
Dupa revenirea din CIC , puteti renegocia salariul.
cred ca faceti o confuzie .... :)
Este vorba de urmatoarea dispozitie cuprinsa in CCMN : pe o perioadă de minimum 6 luni de la reluarea activităţii, considerată perioadă de readaptare, salariaţii care au beneficiat de concediu de maternitate şi/sau de concediu legal plătit pentru îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani nu vor putea fi concediaţi pentru motivul de necorespundere profesională prevăzut de Codul muncii.
Dvs. lucrati in sistemul bancar privat si nu seamana nici salariile nici conditiile de munca intre ele.
Asa ca inaine de a semna CIM trebuia sa va interesati de salariu, sa cititi Regulamentul intern al bancii.
Nu este obligatoriu pentru banca sa plateasca inlocuitoarei dvs. un salariu mai mic sau egal cu al dvs. Inseamna ca persoana respectiva a stiut sa-si negocieze un salariu mai bun.
Revenire din cic
anca13
buna ziua.
o persoana aflata in CIC, doreste sa revina la serviciu. angajatorul este obligat sa o primeasca? exista o perioada minima de timp in care ... (vezi toată discuția)