avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Alternative la cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Alternative la cartea de munca

Buna seara,

Am o firma de web design. Pana acum m-am descurcat f. bine impreuna cu cei doi asociati ai mei, dar volumul de munca s-a marit foarte mult si am avea nevoie sa angajam pe cineva. Sunt un pic sceptica privind cartea de munca, inca de la inceput, deoarece nu consider ca am ajuns la stabilitatea financiara care sa-mi permita deschiderea unei carti de munca pentru cineva. De aceea as vrea sa stiu ce alternative legale am de a face un contract cu o persoana fizica? (exclus PFA). Din cate am inteles nu mai exista contracte de colaborare. Exista vreo portita, de genul contract pe comision?

Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:00, 1 Aprilie 2012
Pai ati avea acea varianta pe PFA, pe care vad ca o excludeti sau cred ca ati putea utiliza si o conventie civila dar nici una nu va scapa de obligatiie contractuale
Puteti solicita viitorului colaborator sa isi faca un PFA iar ulterior puteti incheia cu el conventie de prestari servicii, astfel il veti plati in functie de activitatea care o va desfasura el! SUCCES!
Cartile de munca au fost retrase odata cu intrarea in vigoare a Legii 40/2011 pentru modificarea si completarea Legii 53/2003 - Codul Muncii. In prezent angajatorul va incheia contracte individuale de munca, iar evidenta angajatilor se va realiza prin registrul general de evidenta al salariatilor in format electronic, care se transmite ITM-ului.
Problema cu PFA este reprezentata de faptul ca foarte multi refuza aceasta alternativa, plus ca din cate stiu trebuie sa ai ceva certificari in domeniu ca sa-ti poti face pfa. Eu vreau sa angajez 2 persoane care lucreaza ca freelanceri, sunt buni in domeniu, dar nu au terminat nici facultate de profil, nici nu au vreo diploma de la vreun curs sau ceva de genul acesta.
Conventia civila din cate m-am interesat, poti s-o faci doar in cazul in care se incheie intre persoana juridica si PFA, altfel nu.

Alte discuții în legătură

Carte de munca ioanina_dima ioanina_dima Buna ziua! Se mai fac carti de munca? Si daca da stiti vreo lege care prevede acest lucru? Deoarece angajatorul meu sustine ca nu se mai fac si ca putem lucra ... (vezi toată discuția)
Colaborare intre persoana fizica si persoana juridica jcko82 jcko82 Am o nelamurire ce forma legala de contract se poate incheia intre o persoana juridica si o persoana fizica? Este vorba de un organism de certificare si ... (vezi toată discuția)
Documente itm alice53 alice53 se mai depune decizii pt salariul minim pe economie care s-a marit de la 01.01.2011 , si cand este data de depunere? am intrebat la ITM Buc si au dat din ... (vezi toată discuția)