avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Alternative la cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Alternative la cartea de munca

Buna seara,

Am o firma de web design. Pana acum m-am descurcat f. bine impreuna cu cei doi asociati ai mei, dar volumul de munca s-a marit foarte mult si am avea nevoie sa angajam pe cineva. Sunt un pic sceptica privind cartea de munca, inca de la inceput, deoarece nu consider ca am ajuns la stabilitatea financiara care sa-mi permita deschiderea unei carti de munca pentru cineva. De aceea as vrea sa stiu ce alternative legale am de a face un contract cu o persoana fizica? (exclus PFA). Din cate am inteles nu mai exista contracte de colaborare. Exista vreo portita, de genul contract pe comision?

Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:00, 1 Aprilie 2012
Florea Ana-Maria a scris:

Cartile de munca au fost retrase odata cu intrarea in vigoare a Legii 40/2011 pentru modificarea si completarea Legii 53/2003 - Codul Muncii. ......

#-o
Chiar asa o fi? ....

Decretul nr.92/1976 a fost abrogat la 01.01.2011 , iar legea aminitita de dvs a intrat in vigoare la 01 mai 2011 ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca ioanina_dima ioanina_dima Buna ziua! Se mai fac carti de munca? Si daca da stiti vreo lege care prevede acest lucru? Deoarece angajatorul meu sustine ca nu se mai fac si ca putem lucra ... (vezi toată discuția)
Colaborare intre persoana fizica si persoana juridica jcko82 jcko82 Am o nelamurire ce forma legala de contract se poate incheia intre o persoana juridica si o persoana fizica? Este vorba de un organism de certificare si ... (vezi toată discuția)
Documente itm alice53 alice53 se mai depune decizii pt salariul minim pe economie care s-a marit de la 01.01.2011 , si cand este data de depunere? am intrebat la ITM Buc si au dat din ... (vezi toată discuția)