avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Doresc sa fac succesiunea dupa sotul meu care a deceedat in luilie 2010.Avem 2 copii majori,dar sotul mai are un copil din prima casatorie.As vrea sa stiu care sunt cotele pentru fiecare,inclusiv pentru mine.O alta intrebare:noi dorim sa facem succesiunea pana ce sotul face 2 ani de la deces,insa copilul din prima casatorie este in italia si ,desi am vorbit cu el sa vina pentru acest lucru ne a raspuns ca nu e o prioritate pentru el si ca sa o facem cand va avea el timp sa vina.in acest caz cum sa procedam?Noi dorim sa facem acest lucru asa cum v am spus?Ce sa facem?Multumesc anticipat pentru raspuns!
Dvs veti mosteni 1/4 din masa succesorala iar copiii, impreuna 3/4 (cota care se imparte la 3).
In situatia data, veti introduce actiune in instanta, unde acesta va fi citat si veti dezbate succesiunea, chiar daca nu se prezinta.
e o problema:copilul sotului meu ,din italia,nu ne da adresa sa l putem cita.
Daca dupa ce veti face toate demersurile pentru aflarea domiciliului acestuia si nu veti reusi in acest sens, instanata va dispune sa faceti citarea prin publicitate intr-un ziar de larga circulatie si astfel procedura va fi indeplinita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire domiciliu minor toma_daniela toma_daniela buna.o mika intrebare am si eu.dc eu m-am despartit de tatal copilului,copilul ramanand pe numele lui,si il dau in judecata pentru stabilirea domiciliului ... (vezi toată discuția)
Succesiune ducipal ducipal Buna seara. Tata a decedat in1986. Mama traieste si are 81 de ani.In timpul casatoriei ei au cumparat un imobil.Dorim eu si mama sa facem succesiunea dupa ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune ContSters98963 ContSters98963 buna ziua ma numesc ANCA MARIANA ,as dori si eu o informatie deoarece as dori sa fac succesiunea dupa tatal meu povestea sta asa 1)mama mea -traieste ... (vezi toată discuția)