Buna. Am si eu o intrebare si as dori o lamurire din partea dumneavoastra. Am un credit ipotecar la banca pe un teren. Nu am mai platit de ceva vreme ratele si am ajuns la executare. Suma ptr care am ipotecat este 38.000 euro. Banca ascos terenul la licitatie ptr suma de 15 000 de euro. As dori sa stiu, daca banca vinde terenul cu 15000 euro eu mai tre sa platesc in continuare diferenta pana la 38000? Daca da, ce sanse am in instanta sa nu mai platesc fiind un risc bancar al abancii? va multumesc.
Veti plati de bunavoie sau silit ( daca va avea ce executa), diferenta pana la concurenta sumei datorate. Nu exista temei pt care sa va judecati, riscul bancii e sa nu aiba cum sa-si recupereze diferenta daca dvs nu aveti si alte bunuri sau venituri
Adica sa inteleg ca va trebui sa platesc . Eu nu mai am nici un bun pe mine decat salariul lunar de 1200 ron. Si nu inteleg de ce nu se poate face nimic atata timp cat ei au avaluat odata terenul iarla 70000 euro iar acuma vor sa il vanda la 15 000. Vi se pare corect ca eu sa mai platesc ?
Poprire va poate face pe 1/3 din salariu.
Atunci atat facea terenul, nu i-au pus pret dupa ureche, cum nu s-a facut nici acum ( sper, desi mi se pare cam mare diferenta totusi ).
Corect e sa platiti datoriile , e adevarat ca pare cam aiurea sa nu va folositi de bun/sa ramaneti fara el si sa si platiti pt asta.
Dvs vb de riscul bancii.. nu, banca nu a riscat,nu ati fost parteneri de afaceri. Dvs ati luati un impumut cu dobanda pe care ati acceptat-o , bani pe care i-ati investit in ce ati dorit. Daca ati fi avut profit de 300 %, banca nu v-ar fi putut cere mai mult decat ce ati semnat in contract.
Pentru orice vi se pare in neregula, puteti face contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta ca veti fi executat silit