avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datorii reciproce intre administrator si asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datorii reciproce intre administrator si asociatie

Buna ziua,
Asociatia de Locatari din blocul in care avem domiciliul a actionat in instanta pe fostul administrator pe motiv ca avea de achitat datorii lasate la predarea gestiunii; fostul administrator a decedat insa. Asociatia de Locatari a facut demersuri in continuare in instanta pentru a recupera banii de la sotie si mostenitori.
Sotia care a ramas in apartament si copiii (locuiesc la alta adresa) nu au fost chemati niciodata in instanta si nu au cunostinta de probele si acuzatiile aduse; fostul administrator a probat cu acte ca nu are datorii insa ce s-a intamplat mai departe numai instanta si Asociatia stiu aceasta problema;
1. ce sanse are Asocialia de Locatari de a recupera aceasta datorie de la sotie si mostenitori?

2. precizez ca si fostul administrator care a decedat avea de recuperat o suma prin instanta prin decizie irevocabila de la Asociatia de Locatari insa aceasta nici nu vrea sa auda de acest lucru ( aceasta suma a fost introdusa la plata intretinerii fara citirea contoarelor de apa calda si rece plus o suma de la reparatia unui lift). Instanta a decis ca fostul administrator nu este vinovat de aceste nereguli si a dispus Asociatiei recalcularea sumelor pe motiv ca nu au avut nici o hotarare judecatoreasca atunci cand au introdus abuziv aceste sume. Noul administrator si presedintele dau din umeri si atunci cand sunt intrebati de sotia decedatului i se raspunde foarte urat, prin jigniri si o intreaba daca are dovezi, ca nu ea s-a judecat cu ei, ca bla, bla si nu o sa vada nici un ban.
Va multumim anticipat si asteptam un raspuns favorabil la cele relatate mai sus.
lucy16 a scris:

Mai spun ca ei vor sa foloseasca acest prilej deoarece stiu ca familia nu stie ce probe au fost depuse la dosar...

Membrii familiei poate merge in instanta unde se vor prezenta cu actele de identitate si cu certificartul de deces si vor fi ascultati cu siguranta de judecator.
Asa pot obtine amanarea sau suspendarea procesului pana la dezbaterea mostenirii. Pot solicita accesul la dosar, angajarea unui aparator, conexarea celor doua dosare sau orice alte actiuni care sa lamureasca situatia.
In mod normal familia preia mostenirea cu bune si rele, cu activ si pasiv, cu creante si datorii...
adriantot a scris:

lucy16 a scris:

Mai spun ca ei vor sa foloseasca acest prilej deoarece stiu ca familia nu stie ce probe au fost depuse la dosar...

Membrii familiei poate merge in instanta unde se vor prezenta cu actele de identitate si cu certificartul de deces si vor fi ascultati cu siguranta de judecator.
Asa pot obtine amanarea sau suspendarea procesului pana la dezbaterea mostenirii. Pot solicita accesul la dosar, angajarea unui aparator, conexarea celor doua dosare sau orice alte actiuni care sa lamureasca situatia.
In mod normal familia preia mostenirea cu bune si rele, cu activ si pasiv, cu creante si datorii...

Imi cer scuze ca nu am avut timp zilele acestea sa va scriu insa doresc sa va multumesc foarte mult pentru raspuns. Am sa incurajez persoana sa se prezinte in instanta.
Toata stima pentru Dvs.
O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare suma cheltuieli bloc ContSters215676 ContSters215676 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce credeti ca trebuie facut in cazul urmator: Prima parte: - actualul administrator al blocului a avut un proces cu fostul ... (vezi toată discuția)
Restante asociatia proprietar claudieta claudieta BUNA ZIUA. Am o matusa care a decedat in2014.am aflat dupa3ani.neamurile ne au ascuns acest fapt.presedintele asociatiei locatari a facut demersurile legal ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc sau scoatere la licitatie? val3ros val3ros buna ziua...va rugam sa ne lamuriti cu privire la o situatie atipica... un locatar din blocul nostru a inregistrat datorii multe la plata intretinerii drept ... (vezi toată discuția)