avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contraventie societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contraventie societate comerciala

buna seara! este prima data cand scriu pe acest forum, am si eu o intrebare ca mai toata lumea:D
este obligatoriu ca procesul verbal de contraventie sa fie semnat de ambii inspectori care au fost in control?
De mentionat ca in control au fost 2 inspectori vamali,dar procesul verbal s-a icheiat si semnat de unul singur,in schimb invitatia de prezentare la sediul vamii cu anumite documente a fost semnata de ambii inspectori din echipa de control.
se poate invoca nulitatea procesului verbal de contraventie?
Cel mai recent răspuns: ContSters51068 , utilizator 16:04, 27 Noiembrie 2008
Atata timp cat acest lucru nu e reglementat exact, nu ne putem pronunta pro sau contra.
Da, in mod normal ar trebui sa fie semnat de ambi inspectori.Se poate invoca nulitatea procesului verbal, numai ca pronuntarea asupra chestiunii, poate sa fie facuta de catre instanta.
(5) Activitatea de inspectie fiscala se organizeaza si se desfasoara in baza unor programe anuale, trimestriale si lunare aprobate in conditiile stabilite prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, respectiv prin acte ale autoritatilor administratiei publice locale, dupa caz.

(6) La inceperea inspectiei fiscale, inspectorul este obligat sa prezinte contribuabilului legitimatia de inspectie si ordinul de serviciu semnat de conducatorul organului de control. Inceperea inspectiei fiscale trebuie consemnata in registrul unic de control.

Motive de anulare a procesului-verbal de contraventie selectate din hotarari judecatoresti care au anulat procese-verbale de constatare a contraventiei:
- nu sunt mentionate obiectiunile contravenientului;

- lipsa semnaturii agentului constator;

- lipsa mentiunilor cu privire la numele si functia agentului constatator
Nu este obligatoriu ca procesul - verbal sa fie semnat de ambi agenti constatatori.
Semnarea procesului verbal de contraventie de catre un singur agent constatator este suficienta ca sa asigure validitatea acestuia.
La unele controale tematice pot participa echipe de 7 agenti.

Daca doresti declararea nulitatii procesului verbal, este bine sa te concentrezi pe alte motive de nulitate.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa consemnarii obiectiunilor contravenientului Sinziana_brj Sinziana_brj Buna ziua! stiti cumva ce vatamare poate fi invocata in cazul lipsei consemnarii obiectiunilor contravenientului dintr-un proces verbal? cum nulitatea este ... (vezi toată discuția)
Control fiscal popmarius popmarius Legea spune: \"...legitimatia de inspectie fiscala atesta imputernicirea speciala a titularului in fata contribuabilului...\" dar... In urma controlului ... (vezi toată discuția)
Nulitate relativa versus nulitate absoluta stelian67 stelian67 in ce conditii nulitatea absoluta devine nulitate absoluta pe O.G. 2/2001,stiu ca exista o pronuntare a inaltei curti de casatie si juastitie ... (vezi toată discuția)