avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare pronuntata in lipsa, martori acceptati in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare pronuntata in lipsa, martori acceptati in procesul de divort

Este valabil divortul fara a fi prezent la darea sentintei? Singurul martor find mama reclamantului avand numele de familie din a doua casatorie.Au voie ca martor rude de gradul unu?
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 15:36, 1 Aprilie 2012
In procesele de divort este permisa audierea ca martori a rudelor partilor, pentru ca sunt singurele in masura care pot da relatii cu privire la raporturile de familie dintre parti.
Divortul s-a putut pronunta si in lipsa dvs., daca ati avut calitatea de parata.
Conditia ce trebuia indeplinita era aceea de a fi citata legal.

Daca instanta, functie de speta concreta, a considerat ca este suficienta declaratia unei singure martore, coroborata cu celelalte probe existente in dosarul cauzei, pentru a-si forma convingerea pe baza careia sa pronunte o solutie, sentinta este legala.

Daca intrebarea dvs. este incompleta si va refereati , de fapt, la lipsa reclamantului la ultimul termen de judecata, acest lucru putea fi posibil, daca exista la dosar o procura speciala prin care o persoana l-a reprezentat in proces, deoarece s-a aflat in imposibilitatea motivata de a se prezenta personal.
Ultima modificare: Duminică, 1 Aprilie 2012
ContSters241434, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort adela_pacurariu adela_pacurariu In urma cu 3 luni am facut o cerere de divort,azi m-am prezentat la tribunal insa sotul meu nu a venit el fiind plecat din tara.Mi s-a spus de catre doamna ... (vezi toată discuția)
Retinere spre judecare in apel a cererii de divort. dandanaua dandanaua La fond, dupa ce s-a administrat proba cu ancheta sociala, depusa la dosar, la termenul la care martorii propusi de reclamant si incuviintati de instanta erau ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord ro_red_rosu ro_red_rosu In luna februarie a acestui an eu si sotul meu am depus dosarul de divort prin comun acord, sotul reclamant eu parat. Am avut primul proces in luna septembrie, ... (vezi toată discuția)