avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional pt. plata orelor suplimentare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional pt. plata orelor suplimentare?

Am avut recent un control de la ITM, si pentru orele suplimentare mi s-a spus sa fac un act aditional. Stie cineva cum suna asa ceva? Scriu ca pentru orele suplimentare se aplica un spor de 100%, sau cum? Nu m-am mai lovit de asa ceva pana acum si nu am nici cea mai vaga idee.
Oricum, in CIM scrie ca plata orelor suplimentare se plateste cf. Legii nr.53/2003, atunci ce rost mai are un act aditional?
Nu ar fi mai indicat ca acest lucru sa fie specificat in Regulamentul de ordine interioara?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Elena Claudia Baltatescu , Consilier juridic 08:13, 28 Noiembrie 2008
Buna seara , salariatii din societatea unde sunt , au lucrat in total 184 ore / octombrie din care 40 ore (sambata si duminica )
Angajatorul , in acest caz acorda 5 zile libere in cursul lunii si un spor calculat pt aceste ore de 125% credeti ca este corect calculul ? ca noi de fapt nu stim cum sa formulam decizia catre itm ...25 % sau 125% aplicat celor 40 de ore???e prima luna cu asa ceva sau e totuna . va multumesc
Multumesc frumos celor care mi-au raspuns!
Am facut un act aditional in care am cuprins ca se acorda spor pt orele suplimentare de 100%.
Asa, ca sa le fac pe plac celor de la ITM.
Desi parerile sunt foarte impartite. Nici inspectorii de la ITM nu stiu exact cum se face.
Puteti specifica in actul aditional ca pentru orele suplimentare lucrata salariatul va beneficia de un spor la salariu de baza de 100%
Daca aveti Contract Colectiv la nivelul unitatii si nu ati prins nici o clauza referitoare la plata sau compensarea acestor ore suplimentare, faceti un act aditional la Contractul colectiv pe care il inregistrati la Directia de Munca; daca nu aveti contract colectiv, puteti recurge si la sfatul lui Elis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim vs ccm, sporuri, munca suplimentarã nste nste Bună ziua, Vă rog să daţi un răspuns la următoarele întrebări, confirmând sau infirmând răspunsul meu, eventual şi explicaţii dacă este ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor - semnare act aditional cim ContSters158303 ContSters158303 Buna seara si sincere aprecieri pentru activitatea pe care o desfasurati ! Am sa va expun, cat mai succint, o problema care ma framanta. Pana anul trecut ... (vezi toată discuția)
Nereguli angajatori mari-ana mari-ana Lucrez intr-o organizatie parteneriat public-privat (fonduri de la primarie) - desi specificul muncii este recuperarea (medicala) a persoanelor cu handicap ... (vezi toată discuția)