Buna ziua!
As dori si eu sa primesc raspunsuri la cateva intrebari legate de urmatoarea situatie:
Parintii mei au decadat cu o luna in urma si mai am 3 frati, dintre care doi minori(11 si 12 ani).Cei doi minori locuiesc impreuna cu mine (22 ani) si cu bunica in varsta de 72 ani. Singura sursa de venit este pensia bunicii(350 lei) si pensia de urmas pe care urmeaza sa o obtinem.
Vreau ca eu sa obtin tutela pentru fratii mei care sunt de acord cu acest lucru , motiv pentru care am formulat o cerere la judecatoria competenta teritorial. Maine am primul termen de judecata si am cateva nelamuriri. As vrea sa stiu daca exista vreun motiv pentru care nu as putea obtine tutela si care ar putea fi acela. De asemenea, as dori sa stiu cat dureaza pana voi obtine hotararea judecatoreasca intrucat am nevoie de ea la dosarul necesar obtinerii pensiei de urmas.
Cererea dvs. va fi examinata si se vi se va solicita sa depuneti adeverinta de venituri, dovada locuintei, va trebui sa fiti evaluata si sub aspectul moralitatii ( garantii morale , care necesita niste recomandari , posibil de la vecinii dvs.) .
Nu stiu ce sanse aveti sa deveniti tutore daca nu realizati venituri, fiindca altfel s-ar putea interpreta ca veti folosi veniturile minorilor pentru a va intretine.In plus, sa nu va asteptati, in caz ca veti obtine tutela, sa fiti remunerata pentru acest lucru.Tutela esteo sarcina gratuita, conform legii.Puteti obtine, cel mult, un ,,stiumulent,, ( asa se numeste in lege), care actualmente este in cuantum de 97 de lei:)
Multumesc frumos pentru raspuns.
Stiu ca nu primesc nimic pentru tutela si nici nu ma asteptam sa fie altfel. Interesul meu era sa-i pot reprezenta intrucat au nevoie de anumite acte la scoala.
Azi am avut primul termen si domnul procuror a admis instituirea tutelei.Doamna judecator nu s-a exprimat clar in acest sens, spunandu-mi ca urmeaza ca saptamana aceasta sa primesc hotararea.In aceasta privinta am o nelamurire: nu stiu daca trebuie sa merg eu la judecatorie pentru a intra in posesia ei sau o voi primi prin posta.
Copii orfani
enachecristi
Buna ziua a si dori si eu cateva informatii plecand de la urmatoarele.am doua suruori si tatal nostru este decedat de ceva timp acum a murit si mama,eu acum ce ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil
Eli25
Buna Ziua,as dorii sa aflu cum pot sa mi se incredinteze propriu copil...Am un baiat de 6 ani, nu am fost casatorit cu mama lui,cu care sunt despartit de 3 ... (vezi toată discuția)