avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezolutiune contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezolutiune contract de intretinere

Buna ziua .
As avea si eu cateva intrebari legate de rezolutiunea unui contract de intretinere.
Eu si sotul suntem la a treia actiune in justitie pe care soacra nostra ne-o intenteaza pentru rezolutiunea unui contract de intretinere din 1994 pentru ineindeplinirea obligatiilor contractuale. In 2008 a introdus prima actiune pe care a retras-o in decurs de 3 luni, al doilea proces a avut loc in 2010 iar ei i s-a respins cererea ca fiind nefondata pentru ca inclusiv martorii ei au spus adevarul si anume ca ea este cea care nu ne mai permite sa o intretinem si pune conditia de a locui impreuna cu ea, conditie nestipulata in contract. Anul acesta a introdus o noua cerere de chemare in judecata cerand acelasi lucru, motivand-o la fel. Intrebarile mele sunt:
- in ce masura se poate invoca autoritatea de lucru judecat in acesta situatie, avand in vedere ca mai existat o cerere motivata pe aceleasi argumente care i-a fost respinsa?
- in ce conditii putem cere o expertiza psihiatrica pentru soacra mea in cadrul acestui proces?
- eu si sotul am facut investitii in acel imobil care face obiectul contractului de intretinere , mai exact l-am renovat si l-am consolidat de-a lungul timpului. In cazul in care acum s-ar intampla sa i se admita cererea si contractul sa fie rezolutionat, lucru care presupune ca noua ni se vor inapoia prestatiile de pana acum, exista vreo posibilitate sa introducem o actiune pentru recuperarea investitiilor facute?

doresc sa mentionez ca soacra mea se afla la a treia actiune de chemare in judecata distincta, pentru cea de-a doua care i-a fost respinsa nu a utilizat varianta recursului motivand ca a sperat ca ne vom intelege, iar acum este la a treia cerere.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sorina86 , utilizator 15:44, 2 Aprilie 2012
daca exisat identitate de obicet , cauza si parti exista autoritate de lucru judecat.
-daca reusiti sa convingeti instanta ca acesta proba este utila cauzei....
-da.

pentru punerea acestora in proactica procedural angajati un avocat
Obligatia de intretinere este continua, datorata zi cu zi.

Daca soacra invoca neindeplinirea obligatiei de intretinere pentru perioada de dupa cel de-al doilea proces (cel din 2010), nu poate exista identitate de obiect si, in consecinta, nici autoritatea de lucru judecat.

Exact ce-a spus dn. themis
multumesc mult. Intr-adevar, in ultima cerere solicita si argumenteaza acelasi lucru ca si in cererea care i-a fost respinsa anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe cand urmatorul proces? hannia hannia Buna ziua!O intrebare.Avem luna aceasta dezbaterea unui recurs la care batranul cu care am facut CVC cu clauza de intretinere a apelat.Banuim ca deznodamantul ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract vanzare cumparare cu clauza intretinere Mari65 Mari65 Buna ziua.Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. In anul 1997 soacra ne-a dat apartamentul cu act vanzare-cumparare cu clauza intretinere. De-a lungul ... (vezi toată discuția)
Pretentii StefaniaEmerson StefaniaEmerson In 2017 asociatia de prorprietari m-a dat in judecata ca nu le platesc cheltuieli comune de cativa ani. refuz sa le dau bani pentru ca nu fac nimic si au adus ... (vezi toată discuția)