avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... DATORIE LA BANCA NEPLATITA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

DATORIE LA BANCA NEPLATITA

IN ANUL 2006 am facut un imprumut la banca de 6000 euro, nu am platit nici o rata pana in prezent, imprumutul afost facut pe o perioada de 10 ani. In anul 2007 datoria afost cesionata catre o firma de recuperari. deoarece mi-am schimbat domiciliul in urma cu 3-4 ani nu m-au gasit pana acum o luna cand m-au cautat la vecini , am luat legatura cu dumnealor si au incercat sa ma convinga sa achit suma impreuna cu penalitatile, dar eu nu am de unde ,nici proprietati nu am decat un amarat de salariu minim. le-am cerut in scris sa-mi elibereze cateva acte doveditore , contract semnat conform cu originalul, extras de cont. contractul l-au trimis dar nu este semnat conform cu originalul iar extrasul de cont au spus ca nu mi-l pot elibera . mentionez: am pierdut atunci banii imprumutati cat si actele intr-un incendiu care m-au ruinat si nu am mai putut plati datoria acum stau cu chirie pe unde apuc. exista sansa ca datoria sa fie prescrisa iar eu sa scap? daca nu mi-au trimis actele asa cum le-am cerut accept sa platesc?
Cel mai recent răspuns: carmenn1978 , utilizator 11:42, 2 Aprilie 2012
Datoria se prescrie dupa 3 ani de la scadenta, daca nu au facut niciun demers sa intrererupa termenul de prescriptie, si anume: vanzare creanta, actionare in instanta, incepere procedura executare silita. Acestea intrerup termenul de 3 ani, care incepe sa curga din nou de la ultima actiune. Daca datoria nu e prescrisa va poate retine 1/3 din salariu. Presupun ca de asigurare nu se pune problema sa fi avut.
Datoria la banca a fost achitata de catre asigurari , firma de asigurari a cesionat creanta catre recuperatori. Mai am vreo sansa?
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
carmenn1978, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia creanței în cazul unui debitor decedat ContSters438765 ContSters438765 Dupa 10 ani de la decesul fostului sot ne-a instiintat o firma de recuperare acum in 2017 pentru o datorie de 1.5oo lei cu care figureaza la ei precum ca ar ... (vezi toată discuția)
Fuga de recuperatori carmenn1978 carmenn1978 Buna ziua !Am o datorie in baza de date a unei firme de recuperari. Astazi am avut o intrevedere fata in fata cu recuperatorii, am depus la ei o cerere in ... (vezi toată discuția)
Prescriptie datorie carmenn1978 carmenn1978 Buna ziua ! In urma unei datorii neachitate catre o banca , am ajuns pe mana recuperatorilor. Datoria a fost cesionata catre acestea in anul 2007, fara sa ma ... (vezi toată discuția)