avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriptia creanței în cazul unui debitor decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriptia creanței în cazul unui debitor decedat

Dupa 10 ani de la decesul fostului sot ne-a instiintat o firma de recuperare acum in 2017 pentru o datorie de 1.5oo lei cu care figureaza la ei precum ca ar fi ramas de achitat la o banca in 2007. Eu fiind divortata in fapt dinainte de a face fostul sot acest imprumut nu am stiut caci nici banca nu a facut nici o notificare de plata pana acum (2017) cand a cesionat creanta la acest recuperator pe numele lui.. Copii mei sunt mostenitori in urma succesiuni coform legii. Intrebarea mea este daca aceasta creanta care se datoreaza inca din 2007 nu cumva este prescrisa prin scurgerea a mai bine de 10 ani de la ultima plata a defunctului si cum se poate lua in considerare? De la ultima rata pe care trebuia sa o achite sau astfel? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 31 August 2017
ContSters438765, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:16, 31 August 2017
Termenul de prescriptie este de 3 ani,dreptul de a cere executarea silita ptr. o creanta din 2007 s-a prescris daca,nu s-au facut acte de intrerupere a prescriptiei.Termenul curge de la ultima rata care trebuia achitata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie la banca neplatita carmenn1978 carmenn1978 IN ANUL 2006 am facut un imprumut la banca de 6000 euro, nu am platit nici o rata pana in prezent, imprumutul afost facut pe o perioada de 10 ani. In anul 2007 ... (vezi toată discuția)
Prescriptia extensiva in materie succesorala Vali28 Vali28 Tatal meu a decedat in anul 2007 iar acum in 2017 am primit de la o firma de recuperari creante o notificare ca figureaza cu o restanta de plata in suma de ... (vezi toată discuția)
Somatiile de plata intrerup cursul prescriptiei ? andresclaudia andresclaudia Azi am primit la cutia de scrisori o somatie de plata,de la o firma de rec. Este vorba de un credit bancar al fiicei mele.Somatii a tot primit de vreo 2 ... (vezi toată discuția)