avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dubla fractura de mandibula-constituire parte civila ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dubla fractura de mandibula-constituire parte civila in procesul penal

Buna ziua...As avea si eu nevoie de cateva sfaturi din partea dumneavoastra!!!!...

Fratele meu,in varsta de 24 de ani,in urma cu 2 saptamani,adica in data de 18 martie 2012,in jurul orei 3:00 dimineata,a fost agresat la un bar din comuna noastra,chiar de catre patron...se iscase un scandal in afara barului,iar el a iesit sa vada ce se intampla.In momentul in care el a iesit pe usa,a primt un dos de sticla si alte lovituri de pumni drept in mandibula.A inceput sa sangereze si speriat fiind a sunat la 112...a vorbit cu un consultan,asa cum a putut...la o diferenta de 10-15 min a sosit un echipaj de politie...Bine,culmea e ca barul se afla exact langa postul de politie #-o...A dat o declaratie...Dupa care a venit acasa si a incercat sa doarma,fiind o ora destul de tarzie...In fine....a 2-a zi ne.am dus la iml pitesti si ne.au trimis la un examen de specialitate la un cabinet particular.De acolo am fost trimisi de urgenta la Bucuresti pt operatie...l.a internat si l.a ceva timp l.a luat la operatie,care a durat vreo 4 ore...acum are mandibula imobilizata cu atele si sarme.Mergem saptamanal la control.Ce ne sfatuiti sa facem??Inca nu a iesit certificatul medico-legal si nu stim cate zile de recuperare va lua...Cu imobilizare va sta cel putin o luna si jumatate si vreau sa mentionez ca activitatea de munca ii este intrerupta,si in plus ne chinuim cu niste concedii medicale si prelungiri ale acestora...Ce demersuri trebuie sa facem...si ce daune trebuie sa cerem??E se hraneste numai cu paiul,nu vorbeste si starea lui psihica e la pamant...a slabit deja 10 kg...si mai are e stat ink o luna...X-( Cam de cati martori avem nevoie??

Astept cu nerabdare raspunsul dvs...si va multumesc nespus anticipat!!!!!!!!
Va fi angajata raspunderea penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala grava , incriminata de articolul 182 din Codul penal.

Pentru recuperarea dumneavoastra, in urma agresiunii suferite, vor fi necesare mai mult de 60 de zile de ingrijir medicale.
Vor fi efectuate acte de cercetare, pentru a stabili imprejurarile in care actele infractionale au fost derulate.


Legiutorul a prevazut pentru sanctionarea acestei infractiuni o unica pedeapsa, inchisoarea, care poate fi individualizata conform articolului 81 din Codul penal, pedeapsa fiind suspendata conditionat, daca inculpatul nu a mai fost sanctionat cu o pedeapsa mai mare de 6 luni, iar cea aplicata nu depaseste 3 ani.


Impacarea partilor, cauza care inlatura raspunderea penala, incidenta pana la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, nu este aplicabila in cazul infractiunii de vatamare corporala grava , date fiind consecintele insemnate pe care le prezinta aceasta fapta.

Va puteti constitui parte civila, pentru recuperarea prejudiciului ce v-a fost cauzat, oricand, in etapa urmaririi penale, iar in fata instantei de judecata, pana la momentul citirii rechizioriului, act de sesizare si de inculpare.

Dati o declaratie in acest sens, daca in plangerea penala depusa la poltie ati omis acest aspect.



In afara de raportul de constatare medico-legala, solicitati efecuarea unei expertize medico-legale, care sa detalieze lezarea suferita de dumneavoastra.


Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala rvr rvr In urma cu 4 zile in am avut o mica altercatie verbala cu un vecin de la bloc. La un moment alt vecin a simtit nevoia sa faca dreptate si mi-a dat fara ... (vezi toată discuția)
Recurs in casatie flutur flutur Se poate face recurs in casatie, pe baza punctului 12 al articolului 438 Noul Cod de Procedura Penala. Art. 438 cazurile în care se poate face recurs în ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala grava? Irina22 Irina22 Buna ziua O sa incep prin a va spune ca prietenul meu a fost batut de catre o persoana cunoscuta de el,cu martori.Din asta a rezultat fractura de ... (vezi toată discuția)