avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cine controleaza in statul asta munca la negru privind ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cine controleaza in statul asta munca la negru privind pers fizice

nimeni la noi la gorj nu controleaza pers fizice care lucreaza la negru si daca vine cineva deja e lucrarea terminata ptr k le ia o luna sa ajunga nu este nici un organism care sa controleze in regim de urgenta?
Vi s-a spus corect .. controlul se face asupra angajatorilor ... ati depus sesizarea in scris sau doar ati discutat?
Legislatie referitoare la ITM:

Codul Muncii
ART. 260 – Contraventiile: enumerare, constatare, sanctionare
(fostul art. 276 anterior republicarii din 2011)
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.

In temeiul art. 19 alin. (1) lit. h) din legea 108/1999 inspectorii de munca au dreptul sa dispuna masuri atunci cand angajatorii nu isi indeplinesc obligatiile legale (Codul Muncii, contractul individual de munca, contractul colectiv de munca, chiar si reglamentul de ordine interioara, OG 137/2000, legea 202/2002, OIM Conventia nr. 111/1958 (privind discriminarea în domeniul ocupării forţei de muncă şi exercitării profesiei), OUG 61/2008 (privind implementarea principiului egalitatii de tratament intre femei si barbati).
Aceste masuri se pot lua si atunci cand se constata cazuri de hartuire morala asadar.
Conform art. 21 din Legea nr. 108/1999 refuzul unui angajator, persoana fizica sau juridica, de a aduce la indeplinire masurile obligatorii dispuse de inspectorul de munca, la termenele stabilite de acesta, in limitele si cu respectarea prevederilor art. 6 si art. 19 din lege, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3000 lei la 10000 lei.

...or mai fi si altele
am depus scris normal dar nu e prima oara
ei vin cand nu mai e nimeni la lucru Sant avertizati tel cand asi fac aparitia doar la gorj e mafia cea mai tartew
Daca nu va multumeste raspunsul primit de la ITM, depuneti sesizarea la Inspectai Muncii sau la Ministerul Muncii - foruri superioare ITM-ului... la sesizare atasati si raspunsul dat de catre ITM.
si totusi este cineva care controleaza munca la negru?nici macar nu au venit de 2 zile sa vada dak este firma sau particulari ptr k au totusi un sef

Alte discuții în legătură

Doua sanctiuni, pentru aceeasi fapta, de la doua organe de control diferite fleuresdelune fleuresdelune Pentru neefectuarea controlului medical al salariatilor am primit sanctiune de la ITM in 2011 si de la DSP in 2012.Este corect? Care este intervalul legal in ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pe zilele muncite xtreme27 xtreme27 Salut. Am lucrat la un patron care are firma de constructii pentru 3 zile. Din motive personale nu am mai mers la el deoarece am aflat de la alte persoane ca ... (vezi toată discuția)
Nereguli la locul de munca Ioana81Ioana Ioana81Ioana Buna ziua! Lucrez intr-o firma de aproape 2 ani si nu am avut dreptul la concediu pana anul acesta. Asa zis concediu ca el este doar pe hartie. Practic fiecare ... (vezi toată discuția)