avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plata amenda rovinieta in rate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata amenda rovinieta in rate

As dori sa imi spuneti cine stie daca se pot plati amenzile de rovinieta in rate deoarce am mers cam 2 luni fara...si sigur o sa imi vina mai multe!!deci:se pot plati cumva si in rate?
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 08:26, 4 Aprilie 2012
horeabortan a scris:

Nu puteti plati in rate. Eventual puteti achizitiona rovigneta pe 7 zile (cca 13 lei pentru un turism) sau 30 zile (cam 33 lei)

Ma scuzati, din graba am citit gresit. Nu puteti plati in rate o amenda.
Eu zic sa cereti in instanta.
Cred ca statul esalonand datorille sale catre cetateni (stabilite prin hotarari judecatoresti definitive; ex: datoria catre bugetari de 25% din salariul de baza pentru anii in care nu s-a acordat desi era prevazuta in lege) care s-au tot reeesalonat si amant din 2009 pana in 2016 mai nou si din care nu s-a platit nici un leu, da posibilitatea cetatenilor sai sa reesalonare orice obligatie fata de stat. Nu vad de ce nu s-ar putea cere acest lucru in instanta.
giv a scris:

Eu zic sa cereti in instanta.
Cred ca statul esalonand datorille sale catre cetateni (stabilite prin hotarari judecatoresti definitive; ex: datoria catre bugetari de 25% din salariul de baza pentru anii in care nu s-a acordat desi era prevazuta in lege) care s-au tot reeesalonat si amant din 2009 pana in 2016 mai nou si din care nu s-a platit nici un leu, da posibilitatea cetatenilor sai sa reesalonare orice obligatie fata de stat. Nu vad de ce nu s-ar putea cere acest lucru in instanta.

Ma indoiesc ca statul va permite reesalonarea unei amenzi de rovigneta. Reesalonarea este o institutie care se aplica mult in sfera fiscala, insa nu cuprinde amenzi. Daca domnul a condus autoturismul proprietate personala (si nu un camion), amenda este una mica, sub 100 euro. Probabil dansului ii este greu sa o achite, insa la suma asta ce plate in rate ar putea accepta o institutie? Care oricum nu negociaza?
Eventual incepeti sa platiti pe bucatele amenda. Nu aveti vreo baza legala pentru asta, insa oricum nu va vor executa silit atat de repede.
deci as putea cere in instanta sa platesc amenzile in rate!
Daca suma ar fi insuportabila pentru mine eu as cere in instanta reesalonarea.

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala rovigneta alphagroup alphagroup Buna ziua! Am primit zilele trecute o amenda pentru circulatia fara rovigneta. mentionez ca e vorba despre o societate comerciala. Amenda e pentru o ... (vezi toată discuția)
Mai multe amenzi pentru rovinieta ralucarony ralucarony Sunt unul dintre fericitii soferi care au primit in ultimele doua saptamani un numar impresionant de pv-ri de contraventie pentru neplata rovinietei. Practic ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta, plangere contraventionala Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua . As dori sa aflu si parerea voastra referitoare la o speta. La achizitionarea unei roviniete pe 12 luni din eroare se tasteaza gresit numarul ... (vezi toată discuția)